Apele Române: Culoarea roşie a apei din Lacul IOR, cauzată de o algă. Nu este toxică

Culoarea roşie a apei din Lacul IOR, sesizată la sfârşitul săptămânii trecute, este cauzată de o algă brun-aurie care are o perioadă de dezvoltare primăvara timpuriu, precizează Ministerul Mediului care citează Administraţia Naţională ”Apele Române”.

”Colegii de la Apele Române ne informează că au identificat prezența unei alge roșii pe nume Crysococcus, conform ultimelor rezultate de analiză ale apei lacului IOR din București. Este o algă brun-aurie care are o perioadă de dezvoltare primăvara timpuriu, atunci când temperatura apei este până la 13 grade.”, a anunțat Ministerul Mediului pe pagina de Facebook.

Instituția precizează că această algă nu este de natură toxică. Prin urmare, prezența ei nu afectează nici calitatea apei și nici fauna acvatică.

Administratorul lacului – Primăria sectorului 3 – trebuie să monitorizeze situaţia, subliniază Apele Române.

Din analizele efectuate de către Laboratorul de Calitate a Apelor București, lacul IOR se încadrează în clasa a II-a de calitate, fiind specifică lacurilor de câmpie, mai spune sursa citată. Întrucât lacul IOR este un lac artificial de câmpie care nu comunică cu niciun curs de apă, el nu se află în administrarea ANAR.

”Analizele de apă care au fost efectuate s-au realizat exclusiv la solicitarea și în cadrul controlului efectuat de către Garda de Mediu.

Prin urmare, administratorul lacului este cel responsabil să continue monitorizarea calității apei și să se asigure că nu există surse de poluare.”, a conchis Ministerul Mediului.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati