Apelul unui medic pentru petrecăreți: „Țineți-vă un pic, că doar acuș e ianuarie, vine vaccinul și putem să zburdăm”

Managerul Spitalului „Victor Babeș” din București, medicul Emilian Imbri, a lansat un apel la responsabilitate, avertizându-i pe cei care țin cu tot dinadinsul să petreacă cu privire la faptul că saloanele de spital nu sunt tot atât de primitoare că un hotel.

„Dacă vom continuă așa, cu petreceri cu sute de oameni, cu puhoaie de turiști la munte, medicii spun că toată luna decembrie va fi una grea. Numărul infectarilor nu va putea fi stăvilit în astfel de condiții, iar spitalele vor fi pur și simplu sufocate. Asta în contextul în care și acum sistemul medical este dat peste cap”, a declarat Emilian Imbri la B1TV.

Medicul a mai declarat că este îngrijorător că mii de oameni merg la munte și petrec „la o sală de mese, la restaurant, la recepție sau prin camere”.

„Sunt oarece diferențe de confort între hoteluri și spital”

Emilian Imbri a avertizat că între hotel și spital este „o oarecare diferența de confort”.

„Ca atare, ne așteptăm la un val de îmbolnăviri. Nu trebuie să ne smulgem părul din cap, îmbinăm un pic și tonul mai optimist… Sigur că ar mai fi de spus ceva. Aș face un apel și aș spune: țineți-va un pic! Țineți-va un pic, în sensul că încercați să va abțineți un pic, că doar acuș e ianuarie, vine vaccinul și putem să zburdăm și să ne ducem pe unde dorim!”, a mai declarat managerul de la „Victor Babeș” pentru B1TV.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati