Aplicația InfoCons îți arată acum și alertele pentru siguranța alimentelor

Aplicaţia InfoCons arată alertele rapide în timp real pentru siguranţa alimentelor la nivelul Uniunii Europene. În acest fel, consumatorii pot evita achiziţionarea/consumarea unui produs regăsit în alertele pentru siguranţa alimentară, potrivit unui comunicat de presă.

Consumatorii pot afla, în timp util, care sunt produsele pe care ar trebui să le evite, care este riscul apreciat (de la „Nedeterminat”, până la „Serios”), dar şi în ce ţară a fost emisă alerta respectivă.

„Prin scanarea codului de bare, aplicaţia gratuită InfoCons redă într-o fracţiune de secundă: alergenii, cantitatea de zahăr; cantitatea de sare; tipurile şi numericul de E-uri (aditivi alimentari), caloriile, distanţa de alergare, mers sau pedalat după consumarea produsului respectiv”, se menţionează în comunicat.

Alertele pot fi accesate din butonul „i”

Organizate într-o ordine cronologică, de la cea mai recentă alertă şi până la cea mai veche, alertele pentru siguranţa alimentelor pot fi accesate rapid şi uşor din butonul „i”.

Totodată, consumatorii pot afla ţările vizate, gradul de risc (de la scăzut, nedeterminat şi până la serios), descrierile explicite ale produselor, tipurile de alerte, precum şi ultimele actualizări sunt afişate odată deschisă lista alertelor pentru siguranţa alimentelor din aplicaţia InfoCons.

De asemenea, aplicaţia InfoCons pune la dispoziţia consumatorilor şi secţiunea SOS cu numere de urgenţă judeţene, naţionale şi internaţionale.

„Numerele de urgenţă aferente României se regăsesc afişate în aplicaţia InfoCons în trei limbi: română, engleză şi ucrainiană. Mai departe, în funcţie de zona în care se află, consumatorul poate selecta judeţul din lista ce cuprinde toate judeţele ţării. În urma selectării, vor fi afişate numerele utile din judeţul vizat, în limbile română şi engleză”, se mai precizează în comunicat.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati