Aplicațiile și serviciile Google care vor dispărea în 2020

Google lansează foarte multe aplicaţii, dar şi închide multe dintre ele. Gigantul tech a anunţat lista serviciilor la care va reununța în 2020, scrie economican.net.

Google Hangouts (data estimată de închidere: iunie 2020): Aplicația de comunicare a Google, Hangouts, este încă funcțională, în ciuda planului de a renunța la această aplicație anunțat de companie încă din 2017.

Google speră să îi convingă pe utilizatorii Hangouts G Suite existenți să migreze către o nouă aplicație – Hangouts Chat și Meet – până în iunie 2020. După tranziția G Suite, Google a spus că utilizatorii Hangouts vor fi mutaţi pe Chat și Meet, deși nu este clar când se va întâmpla acest lucru.

Google Cloud Print (data estimată  de închidere: 31 decembrie 2020): Google a declarat că serviciul nu va mai fi acceptat la 31 decembrie 2020. Compania a încurajat utilizatorii instrumentului să găsească alternative înainte de această dată, şi a sugerat serviciul de print al Chrome OS sau aplicații terțe.

Compania a lansat Cloud Print în 2010, în efortul de a facilita printarea documentelor din orice aplicație compatibilă cu Cloud Print, cum ar fi Google Docs, către o imprimantă care nu este conectată la rețea. Google a remarcat, însă, că funcția este din punct de vedere tehnic în versiune beta din 2010.

Google Hire (data estimată de închidere: septembrie 2020): Google Hire, un instrument de recrutare a G Suite creat pentru companii mici și mijlocii, va fi întrerupt la 1 septembrie 2020. Instrumentul este pe piaţă de aproximativ doi ani, deși Google nu furnizat informații despre motivul pentru care a decis să închidă „Hire”.

Google Hire a fost lansat în colaborare cu „Google for Jobs”, iar compania a încetat deja să mai lanseze funcții noi către Google Hire.

Fabric (data estimată de închidere: 31 martie 2020): Inițial, instrumentul de dezvoltare a aplicațiilor mobile Fabric era prevăzut să se închidă în 2019, iar acum Google a avansat un nou termen – martie 2020.

Google a achiziționat Fabric de la Twitter în 2017 și, de atunci, a contopit instrumentele de dezvoltare a aplicațiilor Fabric în Firebase, un alt instrument cloud pentru baze de date pe care Google l-a achiziționat în 2014.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati