Aproape 1.000 de români au ales să se trateze în Viena în 2021

0
443
Pixabay

Românii apelează într-un număr tot mai mare la serviciile medicale din Viena, alături de alți pacienți din Europa Centrală și de Sud-Est.

  • Wiener Privatklinik, unul dintre cele mai mari spitale private austriece a primit, în primele 10 luni ale acestui an, peste 950 pacienți din România pentru investigații, intervenții și tratamente, în creștere cu 50% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.

După încetinirea din 2020 datorată pandemiei, turismul medical în Viena își revine cu pași rapizi odată cu reglementarea condițiilor de călătorie, pacienții putând călători mai ușor în afara țării în scopuri medicale.

1 din 3 pacienți internaționali ai spitalului WPK este român

Wiener Privatklinik a întâmpinat anul acesta peste 950 pacienți români, în creștere cu 50% față de anul 2020. Procentul pacienților de naționalitate română a crescut constant în ultimii ani reprezentând, în momentul de față, 35% din totalul pacienților străini. Astfel, 1 din 3 pacienți internaționali ai spitalului WPK este român.

Solicitări în creștere pentru a doua opinie medicală

Un număr mare de pacienți internaționali sunt bolnavi oncologici. Alături de serviciile de oncologie, în topul serviciilor medicale accesate au fost intervențiile chirurgicale în următoarele specialități: chirurgie cardiovasculară, chirurgie toracică, chirurgia sarcomului și chirurgie ortopedică.

De asemenea, au existat solicitări în creștere pentru a doua opinie medicală, deoarece tot mai mulți pacienții vor să se asigure că diagnosticul și tratamentul pe care îl urmează sunt corecte sau doresc să încerce o altă abordare terapeutică.

În plus, peste 200 de pacienți au apelat în aceste 10 luni la consultațiile medicale online.

Pacienții români au asigurați 3 manageri de caz vorbitori de limba română, astfel încât întregul proces să fie unul facil. Aceștia oferă consiliere personalizată fiecărui pacient în parte și îl ajută cu toate etapele până la intrarea în întâlnirea fizică sau online cu specialistul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.