Aproape 100.000 de noi utilizatori s-au înscris în luna ianuarie pe platforma Ghişeul.ro

Pe parcursul lunii ianuarie, 96.006 utilizatori s-au înscris pe www.ghiseul.ro, cel mai mare număr de utilizatori noi înscrişi într-o singură lună de la crearea platformei, în anul 2011.

De asemenea, în ianuarie au fost înregistrate 335.921 de tranzacţii, în valoare de 101.081.508 lei. Astfel, în prima lună a anului 2021, sumele colectate au reprezentat aproape un sfert din valoarea totală încasată pe tot parcursul anului 2020.

„Un factor esenţial, care reprezintă măsura sigură a succesului unui produs sau serviciu digital, este rata de adoptare. Numărul utilizatorilor este cel mai relevant benchmark al utilităţii şi performanţei. Cifrele creşterii exponenţiale ale Ghişeul.ro arată cât se poate de clar că această platformă este cel mai de succes serviciu public electronic din România la acest moment. Uşurinţa în utilizare, dar şi bonificaţia de 10% la plata impozitelor locale de persoanele fizice valabilă până la 31 martie au contribuit cu siguranţă la acest nou record înregistrat de Ghişeul.ro”, a declarat Octavian Oprea, preşedinte interimar al Autorităţii pentru Digitalizarea României.

Ca urmare a modificărilor legislative iniţiate de Autoritatea pentru Digitalizarea României (ADR) şi adoptate de Guvernul României pe parcursul anului 2020, peste 300 de tipuri de plăţi pentru administraţiile locale şi centrale sunt disponibile în platformă.

De asemenea, ulterior preluării platformei de către ADR, a fost adăugată posibilitatea înrolării persoanelor juridice în Ghişeul.ro.

Astăzi, numărul total al utilizatorilor Ghişeul.ro a depăşit 870.000.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati