Aproape 11.500 de refugiaţi din Ucraina au fost consiliaţi la punctul din Gara de Nord

Primăria Capitalei prezintă un bilanţ al sprijinului acordat refugiaţilor din Ucraina: „Oameni, nu statistici. Poveşti de viaţă, mâini de ajutor întinse, asistenţi sociali dedicaţi, voluntari, sute de tone de ajutoare strânse de oameni de bine”.

„Oameni, nu statistici. Poveşti de viaţă, mâini de ajutor întinse, asistenţi sociali dedicaţi, voluntari, sute de tone de ajutoare strânse de oameni de bine, zeci de mii de porţii de mâncare caldă, oameni de bine care aţipesc frânţi de oboseală pe scaune, refugiaţi întâmpinaţi cu o vorbă bună în orice limbă pot înţelege, solidaritate, umanitate, înţelegere, sacrificiu”, se arată într-o postare pe Facebook a Primăriei Capitalei.

Astfel, potrivit bilanţului PMB, aproximativ 11.500 refugiaţi au fost consiliaţi şi ajutaţi la Punctul de Informare şi Coordonare care funcţionează non-stop la Gara de Nord.

„În prezent, în centrele PMB sunt cazate 177 de persoane. 942 de refugiaţi ucraineni, din care aproximativ jumătate copii, au fost cazaţi în centrele PMB, până în prezent. 88 de animale de companie cazate împreună cu familiile refugiate. 2.000 de paturi de campanie, 200 de mese şi 1.500 de scaune în spaţiul de 15.000 mp amenajat de PMB, prin DGASMB, la Romexpo. 177 de tone de produse donate de bucureşteni la Centrul de Colectare a donaţiilor deschis de Proedus la Arena Naţională şi în cele 2 centre ale DGASMB: Centrul Bebe de Bucureşti (Bulevardul Regina Elisabeta nr. 75, sector 5, rond Piaţa Kogălniceanu) şi Centrul de Economie Circulară (Calea Plevnei nr. 98, sectorul 1).

Peste 12.400 de sendvişuri şi aproximativ 10.000 de porţii de mâncare/hrană caldă distribuite de DGASMB la Gara de Nord, la aeroportul Otopeni, în faţa Ambasadei Ucrainei în România. În toate locaţiile, persoanele refugiate din Ucraina au la dispoziţie apă, cafea, ceaiuri, dulciuri, lapte praf pentru bebeluşi, biberoane, suzete, căciuli, mănuşi, fulare. Două centre de zi destinate copiilor aflaţi în situaţii deosebite, proveniţi din zona conflictului armat din Ucraina, deschise de Primăria Capitalei, prin DGASMB, în colaborare cu Fundaţia Romanian Angel Appeal (Centrele sunt situate pe strada Turnu Măgurele nr. 17 A, sector 4 şi pe Şoseaua Ştefan Cel Mare nr. 1, sector 1, cu programul de funcţionare în intervalul 10.00-17.00).

70 de copii au accesat, până în prezent, serviciile celor 2 centre de zi, desfăşurând activităţi zilnice care constau în lecţii alături de profesori din Odesa (tot refugiaţi), recreere, jocuri specifice vârstelor etc. Un spaţiu de joacă pentru copiii ucraineni deschis de DGASMB în parteneriat cu ”Salvaţi Copiii România” la Gara de Nord şi două numere de telefon unde pot suna persoanele interesate să sprijine cetăţenii ucraineni care se află în Bucureşti: 021 9524 şi 021.414.44.94 – call-center permanent pentru sprijinul refugiaţilor din Ucraina, aflaţi în municipiul Bucureşti şi judeţul Ilfov, pus la dispoziţie de Instituţia Prefectului Municipiului Bucureşti”, potrivit postării PMB.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati