Aproape 1200 de cadre didactice din creșe, grădinițe și școli au participat la a 9-a ediție a Conferinței de Educație Timpurie First 7

0
179

Aproape 1200 de cadre didactice au descoperite cele mai moderne tehnici prin care pot face asta, în cadrul Conferinței de Educație Timpurie First7.

Aceștia au participat la sesiuni de training susținute de experți internaționali în educație preșcolară din Marea Britanie și SUA, sosiți la Conferința de Educație Timpurie First7. Împreună, au abordat cele mai inovatoare concepte și tehnici moderne prin care lectura și scrisul pot fi introduse încă de la creșă sau grădiniță, folosind jocul. 

În perioada 21 octombrie – 05 noiembrie a avut loc cea de-a 9-a ediție a Conferinței de Educație Timpurie First7, cu o debarcare specială de evenimente organizate, pentru prima dată, în șase orașe din România și Republica Moldova.

Ediția a avut ca temă ”Dezvoltarea comunicării, limbajului și scrierii în educația timpurie” – pași esențiali mai ales în condițiile în care, conform datelor, 42% dintre elevii români sunt analfabeți funcțional.  

La workshop-urile organizate în București, Craiova, Brașov, Timișoara, Suceava și Chișinău au participat aproape 1200 de cadre didactice din sistemul public de învățământ. Accesul acestora la sesiunile de pregătire a fost GRATUIT.  

Peste 70% dintre cei care au fost prezenți activează ca educatori, psihologi și învățători la creșe, grădinițe și respectiv școli din mediu urban. Aproximativ 30% au fost cadre didactice care lucrează în instituții publice de învățământ din sate și comune apropiate orașelor în care s-a organizat ediția Conferinței. 

Curiozitatea, entuziasmul și comunicarea – elementele cheie prin care educația trebuie să aibă loc 

Comunicarea, limbajul și scrierea pot fi introduse, prin joc, încă din primii ani de viață ai copilului. Folosind metodele optime, ele susțin curiozitatea și pasiunea de a învăța în anii de școală și ulterior acestora.  

Cadrele didactice prezente au abordat aceste concepte inovatoare alături de cei 10 experți internaționali în educație preșcolară sosiți special din Marea Britanie și SUA.  

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.