Aproape 15 milioane de lei pentru construcția noului Pasaj Săbăreni din Sectorul 1

1
180

Un pasaj nou ar putea fi amenajat pe actualul amplasament al Pasajului Săbăreni. Proiectul va intra în dezbatere Consiliului Local, din data de 29 ianuarie, transmite Buletin de Bucuresti.

Noul pasaj va fi amenajat în Sectorul 1, în zona de nord-vest, în apropierea comunei Chitila. Pe amplasamentul pe care urmează să se realizeze investitia, există un pasaj superior de cale ferată ce urmează a fi dezafectat. În prezent, circulaţia este restricționată, pasajul fiind folosit doar pentru circulaţia pietonală. Construcţia asigură supratraversarea unor linii de cale ferată, dintre care cea mai importantă este linia Bucureşti Nord-Videle.

Pasajul Săbăreni se află la granița dintre Sectoarele 1 și 6. Anul trecut, Primăria Sectorului 6 a semnat un contract cu Primăria Sectorului 1 prin care se angaja să contribuie cu 40% din costul lucrării.

Valoarea totală a obiectivului de investiției este aproape 15 milioane de lei, cu TVA. Din acesta sumă, construcția și montajul se ridică la nouă milioane de lei, cu TVA.

Lucrarea presupune:

  • o lungime totală pod: 31,80 m;
  • suprafaţă pasaj — 344 mp;
  • lăţime parte carosabilă pentru două fire de circulaţie și doua trotuare pietonale;
  • număr de deschideri: 1×28,70 m;
  • rampe pe ambele capete în lungime totală de 230 m,
  • trotuare pe toată lungimea acestora şi pe pasaj, lăţime 1,50 m, lungime 261,80 m;

Durata minimă de funcţionare va fi de 30 de ani, iar soluţia tehnică va avea în vedere faptul că pasajul supratraversează linii electrificate. În acest sens, vor fi luate măsuri de protecţie atât pentru structura pasajului, cât şi pentru pietoni.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.