Aproape 2.100 de români cer să fie aduși în România după anularea zborurilor Blue Air

Premierul Nicolae Ciucă a spus, miercuri dimineața, că în ultimele ore 2.098 de români au apelat serviciile consulare cerând să fie aduși acasă din țările unde au rămas după anularea zborurilor Blue Air. El a spus că ANPC trebuie să monitorizeze întreaga situație, scrie antena3.ro.

Premierul Nicolae Ciucă a spus că ministerele de linie au întreprins măsurile necesare pentru a-i sprijini pe români să vină acasă, după ce Blue Air a anulat zborurile.

”Toate aceste demersuri trebuie făcute cu respectarea legii și fondurile alocate de la bugetul de stat trebuie recuperate de la compania care a generat această situație.

În acest sens, rog ANPC să urmărească și să monitorizeze îndeaproape întregul proces iar la nivelul ministerelor de linie să asigurăm funcționarea tuturor structurilor care au fost nominalizate să se ocupe de această situație pe toată perioada în care va fi activă HG pe care o să o adoptăm în ședința de azi (miercuir – n.r.)”, a spus Ciucă.

Potrivit premierului, 2.098 de români au apelat la serviciile consulare cerând să fie aduși acasă după ce zborul le-a fost anulat.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati