Aproape 25.000 de şoferi, amendaţi într-o săptămână pentru depăşirea limitei de viteză

Aproape 25.000 de şoferi au fost amendaţi pentru depăşirea limitei de viteză, în cadrul unei operaţiuni desfăşurate de poliţiştii rutieri cu numele de cod „Speed”.

În perioada 17 – 23 aprilie, conform Programului Operaţiunilor Europene 2023 al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa (ROADPOL), a fost desfăşurată acţiunea „Speed”, destinată verificării respectării regimului legal de viteză.

În acest context, poliţiştii rutieri au acţionat pentru obiectivele stabilite la nivel european, urmărind combaterea încălcării normelor legale privind viteza de deplasare.

Potrivit unui comunicat al Poliţiei Române, în cadrul acţiunii au fost controlate 46.163 de autovehicule şi aplicate 24.995 de sancţiuni contravenţionale pentru încălcarea regimului legal de viteză, conform prevederilor OUG nr.195/ 2002, privind circulaţia pe drumurile publice.

Totodată, au fost reţinute 2.587 de permise de conducere pentru nerespectarea regimului legal de viteză, dintre care 2.341 pentru depăşirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime legale admise şi 246 pentru depăşirea cu mai mult de 70 km/h a vitezei maxime legale admise.

Astfel, în data de 20 aprilie 2023, pe DN 21, în afara localităţii Călăraşi, judeţul Călăraşi, a fost depistat un bărbat, în timp ce conducea un autoturism cu viteza de 154 km/h. În urma efectuării verificărilor în bazele de date a rezultat faptul că acesta avea suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule. Pe numele lui fost întocmit un dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul de către o persoană căreia i-a fost suspendat dreptul de a conduce.

Un alt caz – pe 22 aprilie 2023, pe strada Calea lui Traian, din municipiul Râmnicu Vâlcea, un bărbat a condus un autoturism cu 101 km/h, pe un sector de drum limitat la 50 km/h. De asemenea, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,39 mg / l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost sancţionat contravenţional şi i-a fost suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pentru 180 de zile, fiindu-i eliberată dovadă înlocuitoare fără drept de circulaţie.

Pe data de 22 aprilie 2023, pe DN 17, în localitatea Şieu-Sfântu, judeţul Bistriţa – Năsăud, un bărbat a fost depistat în timp ce conducea un autoturism cu 85 km/ h. În urma efectuării verificărilor în bazele de date, a rezultat faptul că acesta avea suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule. De asemenea, a fost testat cu aparatul DrugTest, rezultatul fiind pozitiv la metamfetamină. În cauză, a fost întocmit un dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul de către o persoană căreia i-a fost suspendat dreptul de a conduce şi conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influenţa altor substanţe psihoactive.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati