Aproape 3.000 de sancţiuni contravenţionale, aplicate de Poliția Locală Sector 3 în luna iulie

Primăria Sectorului 3, prin Direcția Generală de Poliție Locală a aplicat, în perioada 1-24 iulie, 2.877 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea normelor de salubrizare și a celor de conviețuire socială.

Un număr de 2511 sancțiuni, în valoare de 2.132.000 lei au fost aplicate în conformitate cu HCGMB nr. 120/2010, privind Normele de salubrizare şi igienizare ale Municipiului Bucureşti. Nerespectarea condiţiilor menţionate constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 2.000 lei la 5.000 lei, atât pentru persoane fizice, cât și pentru cele juridice.

  • De asemenea, alte 366 de sancțiuni în valoare de 422.300 lei au fost aplicate conform prevederilor Legii 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

S-a acționat în zona parcurilor, miniparcurilor, locurilor de joacă, piețelor agroalimentare și alte zone vulnerabile. De exemplu, au fost vizate miniparcurile și locurile de joacă din str. Lugojana, str.  Caloian Județul, str. Râmnicu Vâlcea nr. 20, al. Școlarilor, str. Prevederii, al. Perișoru etc, parcurile mari ale Sectorului 3 – „Al. I. Cuza”, „Titan”, „Titanii”, „Gheorghe Petrașcu” și „Pantelimon”.

Reamintim faptul că, Primăria Sectorului 3 derulează campania de informare și conștientizare denumită generic „Curățenie în Sectorul 3”, cu privire la păstrarea curățeniei pe domeniul public din Sectorul 3.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati