Aproape 300 de români au fost repatriați. Printre ei, medici rezidenți, turiști veniți din SUA, studenți și persoane fără adăpost

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a anunțat revenirea în țară a 277 de cetățeni români aflați în Franța și Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord. Printre aceștia se numără medici rezidenți, turiști veniți din SUA, studenți Erasmus și persoane fără adăpost, dar și persoane spitalizate.

„În continuarea demersurilor întreprinse pentru facilitarea revenirii în țară a cetățenilor români aflați în străînătate și care au fost afectați de măsurile de restrangere a transportului aerian adoptate în contextul gestionării pandemiei de COVID-19”, MAE informează că, sâmbătă seară, a fost facilitată revenirea în țară a 140 cetățeni români care se aflau pe teritoriul Franței și a 137 cetățeni români din Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, scrie Ziare.com.

Printre cetățenii români repatriați din Franța se regăsesc studenți Erasmus, persoane ale căror contracte de muncă au fost reziliate, turiști aflați în tranzit din Statele Unite ale Americii și medici rezidenți care și-au desfășurat stagiul în acest stat, informează MAE.

De asemenea, cetățenii români repatriați din Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord sunt studenți, persoane spitalizate care au beneficiat de sprijinul autorităților britanice pentru repatriere, persoane fără adăpost, lucrători sezonieri din Insula Jersey, pentru care cei doi consuli onorifici ai României din St. Helier și Southhampton și autoritățile locale au întreprins demersuri de facilitare a repatrierii, mai arată MAE.

Totodată, transmite ministerul, au revenit în România patru cetățeni străini rezidenți, respectiv doi cetățeni francezi, un cetățean canadian, membru de familie al unui cetățean român, și un cetățean britanic.

Repatrierea a fost asigurată cu două curse aeriene speciale operate de TAROM, pe rutele București-Paris-București și București-Londra-București.

Nu în ultimul rând, prin intermediul cursei aeriene pe ruta București-Paris a fost facilitată repatrierea a 76 cetățeni francezi, care se aflau pe teritoriul României.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati