Aproape 500 de deținuți de la Jilava sunt monitorizați după ce au intrat în contact cu un polițist infectat cu COVID-19

33 de angajați de la Penitenciarul Jilava-București care au intrat în contact cu polițistul de penitenciar confirmat cu noul coronavirus au fost scoși din serviciu și izolați medical la domiciliu, urmând a fi testați pentru SARS-CoV-2, în cursul acestei zile, anunță Administrația Națională a Penitenciarelor.

Totodată, 497 de persoane private de libertate au intrat în contact cu polițistul de penitenciare.

„De asemenea, deținuții contacti vor fi monitorizați din punct de vedere medical, fiind asigurată, totodată, separația acestora de restul deținuților care nu au interacționat cu angajatul în cauza,” precizează Ziare.com.

În eventualitatea în care, în urmă testării angajaților contacti, se va mai confirmă un alt caz pozitiv, persoanele private de libertate care nu au interacționat cu niciuna dintre persoanele confirmate/contacti ai persoanelor confirmate vor fi relocate într-o altă unitate penitenciară, în scop preventiv, prin respectarea metodologiei de intervenție.

„Precizăm că, în acest moment, starea de spirit este corespunzătoare, fiind luate toate măsurile de prevenire a apariției unor noi cazuri, urmare separării celor 497 de deținuți de restul efectivului și a intensificării acțiunilor de dezinfecție,” susțîn oficialii ANP.

De asemenea, în ceea ce privește personalul, acesta a fost informat cu privire la situația existența, misiunile operative desfășurându-se conform planificărilor.

„Va asigurăm, pe această cale, că Administrația Națională a Penitenciarelor implementează măsurile necesare pentru protejarea vieții, integrității corporale și sănătății persoanelor custodiate și personalului, acționând proactiv pentru eliminarea oricăror potențiale noi riscuri asociate acestui context epidemiologic extrem de dinamic,” conchide ANP.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati