Aproape 500 de elevi și profesori de la Colegiul Economic Hermes participă la simularea unui cutremur

Peste 480 de elevi, cadre didactice şi personal auxiliar de la Colegiul Economic Hermes, situat pe Calea Moşilor nr. 152, vor participa la simularea unui cutremur major, joi, de la ora 11.00.

Prin exerciţiul propus, domnul primar Toader Mugur Mihai continuă seria pregătirii elevilor şi cadrelor didactice, pentru a-i învăţa cum să acţioneze în cazul situaţiilor de urgenţă pentru a-şi proteja viaţa.

Cu această ocazie, specialiştii Serviciului Management Situaţii de Urgenţă al Primăriei Sectorului 2 le vor prezenta participanţilor noţiunile generale despre dezastre – cu accent deosebit pe cutremur – şi modul în care manifestarea acestora afectează viaţa, bunurile sau desfăşurarea activităţilor curente în comunitate, precum şi acţiunile care trebuie întreprinse pentru o protecţie eficientă înainte, pe timpul şi după producerea unui cutremur major.

Exerciţiile de pregătire a elevilor şi cadrelor didactice pentru a face faţă pericolelor ce pot apărea în cazul situaţiilor de urgenţă vor fi continuate de Primăria Sectorului 2 în unităţile de învăţământ preuniversitar de stat.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati