Aproape 6.000 de bucureşteni au completat chestionarul privind Master planul velo

Aproape 6.000 de bucureşteni au completat chestionarul privind elaborarea master planului pentru dezvoltarea reţelei de piste de biciclete.

Primarul general, Nicuşor Dan, le mulţumeşte celor care au participat la consultarea publică şi menţionează că ideile şi propunerile acestora vor fi luate în considerare de către consultantul care se ocupă de elaborarea acestui document.

„Master planul pentru dezvoltarea infrastructurii pistelor de biciclete este un document strategic care va sta la baza proiectelor de dezvoltare a unei reţele extinse de piste pentru biciclete, va identifica şi prioritiza trasee optime atât pe străzile principale, cât şi pe cele secundare, ţinând cont de nevoile utilizatorilor actuali sau potenţiali, trafic, zone de interes, dar şi de dezvoltarea urbanistică a unor zone din oraş”, scrie Nicuşor Dan, pe Facebook.

Documentul va fi elaborat de F.I.P. Consulting SRL, valoarea contractului fiind de 530.000 lei fără TVA, iar termenul de finalizare este primăvara anului viitor.

„Noua reţea de piste pentru biciclete va fi conectată cu traseele deja existente sau în curs de execuţie şi va face legătura între zonele rezidenţiale şi zonele principale de interes, precum locuri de muncă, de educaţie, zone comerciale, instituţii, dar şi cu localităţile limitrofe Capitalei”, precizează edilul general.

Consultarea publică privind elaborarea Master planului velo a fost lansată pe 10 mai.

În martie, primarul general, Nicuşor Dan, anunţa că a semnat contractul pentru elaborarea unui master plan necesar dezvoltării reţelei de piste de biciclete la nivelul municipiului Bucureşti.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati