Aproape 60.000 de persoane de peste 55 de ani s-au programat la vaccinarea cu AstraZeneca în ultimele 24 de ore

0
116
Unsplash

59.522 persoane de peste 55 de ani s-au programat pentru vaccinarea cu AstraZeneca începând de luni, când au fost ridicate restricțiile de vârstă.

Autoritățile anunță că din momentul ridicării restricției de vârstă pentru administrarea vaccinului produs de AstraZeneca, 59.522 persoane cu vârsta de peste 55 de ani s-au programat prin intermediul platformei informatice dezvoltate de STS – Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, din care 33.797 sunt persoane cu vârsta de peste 65 de ani.

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea (CNCAV) a decis luni după-amiază ridicarea limitării de vârstă pentru vaccinul AstraZeneca, care până acum era administrat persoanelor cu vârsta sub 55 de ani.

„În urma recomandărilor Grupului Științific și Medical din cadrul Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19, a Ministerului Sănătății și a Agenției Naționale a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR), s-a luat decizia renunțării la limita de vârstă pentru administrarea vaccinului produs de compania AstraZeneca.

Vaccinul AstraZeneca este al treilea vaccin împotriva COVID-19 disponibil pentru derularea campaniilor de vaccinare în statele membre ale Uniunii Europene și, implicit, în România.

Fără restricții de vârstă la vaccinul AstraZeneca în România. Cine se poate vaccina

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.