Aproape 8000 de zboruri au fost anulate în weekend-ul de Crăciun

Aproape 8000 de zboruri au fost anulate în weekend-ul de Crăciun din cauza lipsei personalului, în contextul răspândirii variantei Omicron și din cauza vremii nefavorabile. Anulările de zboruri din cauza Covid au continuat și luni, potrivit Euronews.

Potrivit site-ului Flightaware.com, care monitorizează plecările, întârzierile și anulările, alte 1.639 de zboruri au fost anulate luni, aproape o treime afectând SUA. Un număr semnificativ de anulări a afectat și China.

Anulările au provocat o perturbare majoră la revenirea la călătoriile de Crăciun din acest an, ducând la și mai multă anxietate și incertitudine după ce sezonul sărbătorilor din 2020 a fost grav afectat de pandemie.

Creșterea cazurilor cu Omicron „a avut un impact direct” asupra echipajelor de zbor

Întârzierile și anulările legate de lipsa personalului au fost o problemă persistentă pentru industria americană a liniilor aeriene în acest an.

United Airlines a explicat într-un comunicat că creșterea cazurilor cu Omicron „a avut un impact direct” asupra echipajelor de zbor și a oamenilor care conduc operațiunile.

„Drept rezultat, din păcate, a trebuit să anulăm unele zboruri și anunțăm clienții afectați înainte ca aceștia să ajungă la aeroport”, a transmis compania.

Iar alte companii precum Lufthansa suferă și ele de o lipsă de personal în contextul în care din ce în ce mai mulți piloți și membri ai echipajelor de zbor anunță că s-au infectat cu virusul sau sunt forțați să intre în carantină la sosirea în anumite state.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati