Aproape jumătate dintre angajații Primăriei Sectorului 5 vor lucra de acasă

40% dintre angajații Primăriei Sectorului 5 vor lucra în regim de telemuncă în perioada următoare, potrivit unui comunicat de presă. Decizia a fost luată ca urmare a creșterii numărului cazurilor de COVID-19 în Capitală.

Având în vedere contextul epidemiologic actual din Municipiul București și ținând cont de prevederile articolului 17 din Legea nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone a dispus ca 40% dintre angajații instituției să lucreze în regim de telemuncă, începând de luni, 29 martie 2021.

Fiecare direcție din cadrul Primăriei este obligată să comunice Direcției Resurse Umane planificarea săptămânală, în fiecare zi de vineri, pentru săptămâna viitoare, astfel încă activitatea Primăriei să nu fie afectată și cetățenii Sectorului 5 să nu aibă de suferit de pe urma acestor schimbări.

Totodată, având în vedere prevederile articolului 1 din Ordinul nr. 874/81/2020 privind instituirea obligativității purtării măștii de protecție, a triajului epidemiologic și dezinfectarea obligatorie a mâinilor pentru prevenirea contaminării cu virusul SARS-COV-2 pe durata stării de alertă, angajaților din cadrul Primăriei Sectorului 5 le-a fost adus la cunoștință încă o dată că au obligația de a purta mască de protecție în incinta clădirii.

Aceste măsuri vin și după ce în ultimele săptămâni mai mulți angajați ai Primăriei Sectorului 5 au fost confirmați pozitiv cu COVID-19.

Măsura de a asigura o prezență fizică a 60% dintre angajați, în timp ce 40% dintre aceștia vor lucra în regim de telemuncă, ce va intra în vigoare de luni, 29 martie 2021, va limita contactul între angajații primăriei, dar și între angajați și cetățeni. Astfel, Primăria Sectorului 5 își dorește să ajute la limitarea răspândirii pandemiei de COVID-19 pe teritoriul țării noastre.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati