Aproximativ 15-20% din mijloacele de transport în comun din Bucureşti nu au aer condiţionat

Doar 80-85% din tramvaiele, troleibuzele şi autobuzele din Bucureşti au aer condiţionat funcţional, estimează primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, potrivit Buletin de Bucuresti.

După ceremonia de înmânare a certificatului doveditor al alegerii pentru un nou mandat, Dan a fost întrebat de jurnalişti despre ziua de duminică, atunci când Capitala se va confrunta cu un val de caniculă, semnalat de meteorologi cu un cod roşu. Acesta a spus că instituţiile responsabile din subordinea Primăriei se vor îngriji ca persoanele vulnerabile să aibă acces la prim ajutor şi apă. În plus, s-au asigurat că cişmelele din parcurile care ţin de PMB funcţionează. Probleme de nerezolvat în acest moment sunt cu flota STB. În continuare sunt vehicule pe anumite rute care circulă fără aer condiţionat.

„Cea mai mare parte dintre autobuze, troleibuze, tramvaie au aer condiţionat, suntem undeva la 80-85%. (…) Nu există vehicul care să aibă aer condiţionat, care să funcţioneze şi să nu-i dea drumul. Sunt două tipuri de probleme. Sunt vehicule care din fabricaţie nu au avut aer condiţionat şi încercările de a le pune au eşuat, de exemplu, la tramvaie. Ştiţi că au luat două instalaţii foc şi e foarte scump, ceea ce am spus eu este că vrem să schimbăm toată flota de tramvaie, ca să nu mai avem tipul ăsta de probleme, şi mentenanţa e scumpă. Doi, sunt defecţiuni care se remediază într-un anumit timp”, spune Nicușor Dan.

Atenţionat că aceste vehicule fără aer condiţionat sunt un real pericol pentru cetăţeni, Nicuşor Dan a răspuns: „Avem două rele: sau să circule fără aer condiţionat, sau să nu circule deloc şi să punem oamenii să meargă pe jos, în plină caniculă”.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati