Aproximativ 500 de litri de sânge, donați de jandarmi pentru Campania „Donează sânge! Salvează o viață!”

În ultimele două săptămâni, 1000 de jandarmi de la nivel național s-au mobilizat și au donat aproximativ 500 de litri de sânge pentru spitalele din toată țara. 

Evenimentul maraton de donare desfășurat în luna aprilie face parte din Campania umanitară „Donează sânge! Salvează o viață!”, realizată în cooperare cu Patriarhia Română și Centrul de Transfuzie Sanguină din cadrul Spitalului Militar. 

La nivelul Jandarmeriei Române, campania s-a desfășurat în mai multe unități teritoriale din țară, iar la nivelul Capitalei, în această săptămână, aproximativ 300 de jandarmi au participat la campania umanitară.

Campania „Donează sânge! Salvează o viață!” a fost inițiată în anul 2013 de către Patriarhia Română, iar din anul 2014 aceasta a fost extinsă la nivel național, participând astfel mai multe instituții publice, printre care se numără și Jandarmeria Română.

Scopul acestei campanii este de a dărui o șansă la viață cât mai multor semeni aflați în situații dificile și care au nevoie de sânge pentru a supraviețui. În cei 9 ani de când ne-am alăturat acestei acțiuni umanitare, jandarmii români au donat peste 10.000 de litri de sânge care au ajuns la unitățile medicale din România

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati