Aproximativ 640 de poliţişti au acţionat în Capitală în prima zi de şcoală

Aproximativ 640 de poliţişti ai Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti au acţionat în zona grădiniţelor, şcolilor şi liceelor din Capitală, pentru ca deschiderea noului an şcolar să se desfăşoare în siguranţă.

În acest context, poliţişti de ordine publică, rutieri, ai Serviciului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, ai Serviciului Siguranţă Şcolară şi poliţişti de proximitate au desfăşurat activităţi, în zona unităţilor de învăţământ preuniversitar din Bucureşti, în vederea asigurării unui climat corespunzător festivităţii începerii noului an şcolar.

Totodată, poliţiştii Brigăzii Rutiere au fost prezenţi în apropierea şcolilor, pe arterele de circulaţie intens tranzitate, pentru asigurarea fluenţei şi siguranţei traficului rutier la orele de maximă afluire a elevilor.

Potrivit sursei citate, fiecare unitate de învăţământ va fi inclusă în itinerariile de patrulare auto şi pedestre ale poliţiei.

În acest context, poliţiştii Capitalei asigură ordinea şi siguranţa în cazul a peste 580 de unităţi de învăţământ.

Astfel, au fost stabilite o serie de activităţi, pentru asigurarea unui climat optim pentru activităţile desfăşurate, atât la începutul anului şcolar, cât şi pe parcursul acestuia, arată sursa citată.

”În ceea ce ne priveşte, ne dorim să conlucrăm pentru un mediu şcolar în care profesorii să-şi predea cursurile în condiţii optime, iar copiii să se întoarcă cu bine acasă. Astfel, Poliţia Capitalei urează mult succes în anul şcolar 2024/ 2025 tuturor celor care, acum, la început de an şcolar, trăiesc emoţia şi bucuria unui nou început plin de provocări şi speranţe. Şi pe viitor, Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti va fi alături de dumneavoastră, asigurându-vă, în permanenţă, de sprijinul necondiţionat al fiecărui poliţist, pentru ca toate problemele dumneavoastră să aibă o soluţie”, a transmis Poliţia Capitalei.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati