Aproximativ 9000 de persoane programate pentru vaccinarea cu serul AstraZeneca s-au retras până vineri

Aproximativ 9000 de persoane programate pentru vaccinarea cu serul AstraZeneca s-au retras în prima parte a zilei de vineri, a transmis Grupul de Comunicare Strategică, precizând că au mai existat situaţii în care persoane programate la vaccinare au renunţat sau au amânat şi în cazul celorlalte tipuri de vaccin anti-COVID.

Din cele 200.000 persoane înscrise la vaccinarea cu vaccinul de la AstraZeneca, 9000 s-au retras până în jurul orei 11:00, ceea ce reprezintă un procent de 4.5%.
”Vaccinarea este un act benevol şi au existat situatii în care oamenii înscrişi iniţial la programare şi-au mai schimbat/ amânat opţiunea şi pentru celelalte tipuri de  vaccin, nu doar pentru cel de la AstraZeneca”, precizează Grupul de Comunicare Strategică.
Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a anunţat joi seară că peste 77.000 de doze de vaccin din lotul AstraZeneca oprit de la utilizare în Italia au fost folosite deja în România, fiind rămase peste 4.200 de doze.
„Ca măsură de extremă precauţie s-a hotărât carantinarea temporară a dozelor rămase până la finalizarea evaluării Agenţiei Europene a Medicamentului”, arată CNCAV.
Premierul Florin Cîţu a afirmat că decizia a fost luată din precauţie.

 

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati