Arafat, despre închiderea unor orașe: Şi acum putem încă, dar cu multe semne de întrebare

Secretarul de stat Raed Arafat a declarat că nu avem încă o transmitere exponenţială a noului coronavirus în România, dar se pare că ”undeva ne înecăm la mal”, afirmând că sunt zone care au ”presiune asupra lor” și că epidemia se poate extinde și în alte zone.

Raed Arafat a afirmat că ”sunt câteva zone în ţară care au presiune asupra lor, nu înseamnă că celelalte vor rămâne fără presiune, e posibil să se schimbe şi acolo”.

”Noi, din păcate, undeva ne înecăm la mal. Adică, noi am luat măsuri, am făcut, am ieşit chiar destul de bine în prima fază şi după care când trebuia încă un pic să respectăm măsurile compensatorii, au început campaniile împotrivă, lumea nu mai credea şi au început presiunile”, a adăugat Arafat.

Cât privește închiderea unor judeţe sau a unor oraşe, Arafat a afirmat: ”Şi acum putem încă, dar cu multe semne de întrebare. Dacă nu ne iese legea, va fi greu acest lucru”.

”Relaxare la acest moment să recomand eu, nu cred şi nu am cum. Aici nu eu recomand. Cel puţin să întărim măsurile compensatorii, să întărim respectarea lor la acest moment. (…)Dacă vedem că treaba asta începe să crească, pe alocuri, nu neapărat naţional, ci pe zonele cele mai afectate pot să iei anumite măsuri. Asta este posibil”, a mai declarat Arafat.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati