Arafat, despre numărul cazurilor din București: Nu putem spune că situația este spre bine

0
271
FOTO: ISU Bucureşti-Ilfov

Șeful DSU spune că Bucureștiul a ajuns la un platou, în ceea ce privește cazurile de coronavirus, dar că nu se poate spune în acest moment că situația este „spre bine”. Întrebat despre posibilitatea intrării Capitalei în carantină, Raed Arafat a spus că măsura este decisă de autoritățile locale.

„Instituirea carantinei se face la propunerea DSP-urilor, dacă se ajunge la anumite criterii ce trebuie întrunite. Mai multe localități au decis să intre în carantină prin decizia Comitetelor Județene pentru Situații de Urgență, altele au ales măsuri suplimentare de control, să mai aștepte impunerea stării de carantină. Nu o impunem de la centru în acest moment, ci este luată decizia pe plan local de către DSP-uri, cu avizul INSP și cu decizia CJSU, urmând ca ordinul să fie semnat de mine și publicat în conformitate cu prevederile legale”, a spus Raed Arafat la Digi24.

Întrebat ce rezultate au avut măsurile impuse deja în Capitală, Arafat a spus: „În acest moment putem să spunem că nu mai avem această creștere exponențială care a fost, suntem undeva la un platou, cu unele creșteri și scăderi. Deci nu putem să spunem că situația este spre bine în acest moment, dar nici nu putem să spunem că este în creștere așa cum era acum două-trei săptămâni. Măsurile au început să aibă efect”.

El adaugă că durează 30 de zile până când autoritățile vor stabili dacă măsurile luate au avut efectul scontat:

„Dacă nu, atunci trebuie prelungite sau luate măsuri suplimentare”, a adăugat el.

Incidența cazurilor noi de infectări la mia de locuitori, în ultimele 14 zile, din București a crescut ușor, duminică, la un indice de 6,13.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.