Arafat spune că masca de protecţie ar putea deveni, din nou, obligatorie în toate spaţiile

0
734
Arafat Guvern

Raed Arafat a spus că masca ar putea deveni, din nou, obligatorie în toate spaţiile. Măsura se va aplica dacă se observă o creştere semnificativă a cazurilor de COVID-19, a completat acesta.

​Secretarul de stat în cadrul Ministerului de Interne Raed Arafat a subliniat că sistemul restricţiilor nu a fost anulat și că masca de protecţie ar putea deveni, din nou, obligatorie în toate spaţiile, dacă se observă o creştere semnificativă a cazurilor de COVID-19.

„Sistemul restricţiilor încă există, este în legislaţie, nu a fost anulat. Noi am spus clar, în momentul în care cresc incidenţele, se vor aplica regulile care sunt acum în hotărârea de guvern pe incidenţe. Sunt măsuri care automat se iau, nici nu trebuie să mai revină la noi, se iau deciziile prin CJSU”, a declarat Raed Arafat, în cadrul unei emisiuni TV.

Arafat: „Alte măsuri putem lua, dacă vedem că răspândirea e foarte mare”

Șeful DSU a precizat că nu este exclus ca masca să redevină obligatorie în toate spațiile, dacă se observă o creştere semnificativă a îmbolnăvirilor.

„La acest moment nu s-a discutat, nimeni nu poate să excludă dacă ajungem la rata de infectare foarte mare, acum suntem la doi şi ceva la sută. Dacă vedem că este o creştere semnificativă care arată că există foarte mulţi infectaţi printre noi, este posibil să se ajungă la unele reguli pe martea măştii, unele măcar în spaţiile aglomerate, chiar dacă eşti în spaţul public deschis, să fie purtată masca. Asta nu pot să o exclud, depinde de evoluţie. La acest moment, masca este reglementată foarte clar, în spaţiile închise, şi este recomandată în spaţiile deschise foarte aglomerate. Dar alte măsuri putem lua, dacă vedem că răspândirea e foarte mare”, a adăugat Raed Arafat, potrivit sursei citate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.