Arafat spune că oamenii care îi îndeamnă pe credincioși să meargă la pelerinaj nu dau doi lei pe viața lor

Raed Arafat atrage atenția că persoanele care vor încerca să-i convingă pe credincioși să meargă la pelerinaje, contrar deciziei autorităților, ”nu dau doi lei” pe viața enoriașilor.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU) insistă că viața oamenilor va fi pusă în pericol, pentru că riscul de infectare cu coronavirus este mare, scrie spotmedia.ro.

”Regula care e stabilită prin Comitetul Național pentru Situații de Urgență e că deplasarea la pelerinaje nu e permisă. Dacă acest lucru se va întâmpla, contrar regulii, vor fi luate măsuri ca să se stopeze această mișcare, pentru că riscul e foarte mare.

Oamenii care vor urca în autocare, îndemnați de oricine, nu mă interesează cine, ca să meargă câteva ore până la destinație și înapoi câteva ore să se întoarcă, trebuie să știe că persoana care îi îndeamnă să facă acest lucru nu dă doi lei pe viața lor, pentru că îi pune în pericol! Asta trebuie să se înțeleagă”, a declarat Raed Arafat.

”Nu țin nici 1% la binele lor”

Secretarul de stat a mai susținut că oamenii care îi îndeamnă pe alții la nerespectarea regulilor ”nu țin nici 1% la binele lor”.

”Eu sper ca lumea să fie înțeleaptă în final. Să lase la o parte toate îndemnurile care sunt împotriva acestor măsuri, să-i lase la o parte pe cei care le spun că nu e nicio problemă. Oamenii ăștia, credeți-mă, nu țin nici 1% la binele lor. Asta e problema!”, a mai spus sursa citată.

Amintim că autoritățile au interzis pelerinajele religioase. Acestea sunt permise doar cu participarea persoanelor care au domiciliul în localitatea respectivă.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati