Arena Națională, închisă pentru că acoperișul e în pericol de prăbușire. Nicușor Dan a trimis corpul de control

Acoperișul retractabil al Arenei Naționale este în pericol de prăbușire.Nu ar fi fost închis atunci când a nins în Bucureşti şi greutatea zăpezii i-ar fi afectat structura.

Firma care l-a instalat a făcut o evaluare, după ce administratorii stadionului au constatat că acoperișul nu se mai închide.

Primarul general a sesizat Corpul de Control și se declară consternat că nu a moștenit de la administrația anterioară un contract de întreținere pentru acoperiș. Până la remedierea problemelor, terenul s-a închis.

Anul viitor, aici ar urma să se desfășoare 4 meciuri de fotbal ale competiției Euro 2021, potrivit stirileprotv.ro.

Acoperișul prezintă risc de prăbușire

O echipă de la Primăria Capitalei a mers în inspecţie la Arena Naţională, după ce reprezentanţii companiei care a montat acoperişul retractabil au întocmit un raport însoţit de fotografii elocvente, care arată că acesta prezintă risc de prăbuşire. Nu ar fi fost închis atunci când a nins în Bucureşti şi greutatea zăpezii i-ar fi afectat structura.

Specialiştii firmei au fost chemaţi în weekend de reprezentanţii companiei municipale care se ocupă de stadion. Aceştia constataseră că acoperişul nu mai poate culisa, iar acum protejează doar jumătate din gazon. Primarul general a cerut o anchetă.

„Primarul Capitalei consideră inadmisibil că, pentru acoperișul de pe stadion să nu fi fost cuprins, în niciun contract, mentenanța acestuia. Strict legat de cazul de față, de modul în care s-a ajuns la defectarea acestuia, precum și de modul ulterior de gestionare a problemei, Corpul de Control al Primarului va derula în următoarea perioadă o anchetă” – se arată în comunicatul instituţiei.

Nu se vor mai juca meciuri pe Arena Națională

Primăria Capitalei a decis că până la remedierea situaţiei să nu se mai desfăşoare meciuri pe Arena Naţională.

Răzvan Burleanu, preşedintele FRF, spune că va „verifica” situația semnalată.

Specialiştii susţin că, atunci când ninge abundent, copertina retractabilă trebuie strânsă, ca să nu fie afectată de greutatea zăpezii. Iar în Bucureşti a nins acum 2 săptămâni, cu acoperişul închis.

 

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati