Arhiepiscopul de Canterbury, primit în vizită la Palatul Elisabeta

0
145
palatul elisabeta

Arhiepiscopul de Canterbury, dr. Justin Welby, va fi primit în vizită la Palatul Elisabeta, luni, de la ora 12,30, de către Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei şi Alteţa Sa Regală Principele Consort.

La primirea Primatului Bisericii Angliei vor lua parte ambasadorul extraordinar şi plenipotenţiar al Regatului Unit la Bucureşti, Excelenţa Sa Andrew Noble LVO, reverendul canon Jeremy Morris, secretarul privat James Megoran, părintele paroh al Bisericii Anglicane Bucureşti, părintele Nevsky Everett, şi Andrada Petrache, de la Ambasada Regatului Unit la Bucureşti.

Majestatea Sa şi Principele Radu vor oferi un dejun înalţilor oaspeţi.

Arhiepiscopul de Canterbury este liderul spiritual al Bisericii Anglicane din întreaga lume şi, alături de Arhiepiscopul de York, conduce Biserica Angliei. Al 105-lea arhiepiscop de Canterbury, Justin Welby a fost întronizat în martie 2013 (primul arhiepiscop de Canterbury din istorie a fost întronizat în anul 597).

În ultimul deceniu, primatul Bisericii Anglicane a condus ceremoniile religioase majore ale Angliei şi ale Familiei Regale britanice, precum comemorarea Ducelui de Edinburg în martie 2022 şi funeraliile de Stat ale Reginei Elisabeta a II-a, în septembrie 2022. Arhiepiscopul de Canterbury este cel care va conduce ceremonialul Încoronării Regelui Charles al III-lea, la Abatia Westminster, în ziua de 6 mai 2023.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.