Arhitectul american care ar fi putut rezolva gratis problema traficului din București, ignorat de Nicușor Dan

0
307
Foto: Facebook / Michael Horodniceanu

Michael Horodniceanu este românul care i-a uluit pe americani cu modul în care a pus pe picioare infrastructura din metropola New York.

  • Michael Horodniceanu: „În 2020 am avut o discuție cu Nicușor Dan, care era candidat pentru Primăria București, și mi-am oferit serviciile mele, pro bono, în ajuta orașul să fie mai bun din punct de vedere transport public și transport rutier”.

„Am avut un noroc care apare numai o dată în viață: să mi se ofere această poziție de a construit infrastructura metroului și a două linii de tren din New York. Nouă ani am făcut asta și am avut un buget de peste 20 de miliarde de dolari și am reușit în nouă ani să termin patru proiecte.

A rămas un proiect pe care l-am lăsat la 78%, apoi am ieșit și am lăsat pe alții să termine să acest proiect, iar eu m-am reîntors după 40 de ani la Departamentul de Inginerie Civilă la Universitatea din New York și am o poziție în care caut să aduc inovații în construcții”, a spus Michael Horodniceanu la Aleph News, în emisiunea ȘTIU.

Despre discuția cu Nicușor Dan: „Dragoste cu sila nu se face…”

„În 2020 am avut o discuție cu Nicușor Dan, care era candidat pentru Primăria București, și mi-am oferit serviciile mele, pro bono, în ajuta orașul să fie mai bun din punct de vedere transport public și transport rutier în București.

Am avut anumite idei pe care le-am împărtășit cu el și, practic, după alegeri am încercat să iau legătura cu Nicușor Dan, dar nu am primit niciun răspuns.

Cinstit spuneam, eu sunt foarte ocupat și la New York cu multe lucruri tehnice și dacă nu am primit răspunsul, am crezut că nu este nevoie. Cum se spune și în românește, dragostea cu sila nu se face.

Dacă este nevoie, sunt dispus să fac asta pro bono, dar asta înseamnă că trebuie să existe dorință de ambele părți”, a mai spus Michael Horodniceanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.