Arlecchino şi pierdutele iubiri, în cadrul Festivalului Naţional de Teatru

Teatrul Excelsior prezintă miercuri, ora 17:00, în cadrul Festivalului Naţional de Teatru (FNT), spectacolul Arlecchino şi pierdutele iubiri, după o canava de Flaminio Scala, regia Enrico Bonavera.

Spectacolul Arlecchino şi pierdutele iubiri propune publicului o experienţă intens ludică ce revitalizează Commedia dell’Arte, fascinantul gen teatral italian născut în secolul al XVI-lea, care a adus expresivitatea actorului la rang de virtuozitate. Este un spectacol care, prin formula tematică şi stilistică pe care o propune, surprinde însăşi esenţa artei teatrale, rimând, totodată, cu motto-ul ediţiei din acest an a FNT: Teatrul, clipa magică a Istoriei.

Enrico Bonavera: „Redescoperirea Commediei dell’Arte – sau a celei pe care ne-o imaginăm noi că ar fi – şi propunerea ei publicului contemporan se naşte din necesitatea unui teatru imediat, fizic, care să îi poată vorbi spectatorului într-un mod simplu şi amuzant. () Vechea poveste a lui Romeo şi a Julietei sale este revizitată prin măştile şi personajele Commediei dell’Arte. Rezultatul? Echivocuri, fantasme, spirite imaginare şi reale, într-o furtună de farse, încurcături şi emoţii.”

Adrian Găzdaru, Managerul Teatrului EXCELSIOR: „Ne onorează faptul că un spectacol al Teatrului EXCELSIOR a fost selecţionat, din nou, într-un festival de o asemenea anvergură şi cu o tradiţie impresionantă. Consider că participarea instituţiei noastre la Festivalul Naţional de Teatru este o recunoaştere valoroasă atât a calităţii spectacolelor pe care le propunem publicului, cât şi a talentului trupei de actori a Teatrului EXCELSIOR. În peisajul cultural-artistic al României şi nu numai, ne dorim să ne păstrăm curajul de a realiza spectacole şi proiecte care surprind plăcut publicul şi care transmit tuturor creatorilor şi realizatorilor din domeniul cultural că, acolo unde există determinare şi spirit de echipă, şi cele mai îndrăzneţe idei se împlinesc. Vă aşteptăm pe toţi la Festivalul Naţional de Teatru, nu numai la spectacolele instituţiei noastre. Să ne bucurăm împreună de clipele magice pe care le prilejuieşte Teatrul!”

Din distribuţia spectacolului fac parte: Aida Avieriţei, Loredana Cosovanu, Oana Predescu, Radu Micu, Mircea Alexandru Băluţă, Ovidiu Uşvat, Dan Clucinschi, Ion Bechet, Ana Udroiu, Mihai Mitrea şi Raluca Botez.

Detalii, pe website-ul FNT: https://fnt.ro/2019/arlecchino-si-pierdutele-iubiri-de-enrico-bonavera/.

Biletele pot fi achiziţionate online: https://www.mystage.ro/spectacole/arlecchino-si-pierdutele-iubiri-1929.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati