Armand: Consilierul local Dan Podaru, chemat ca martor în dosarul Romprest. Solicit conducerii PNL revocarea acestuia

Miercuri, începând cu ora 15.00, este primul termen în procesul în care Primăria Sectorului 1 cere rezilierea contractului cu Romprest, prestatorul serviciului de salubrizare din această zonă administrativă. Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a semnalat pe pagina de Facebook implicarea unui consilier local PNL în favoarea operatorului de salubrizare.

„Un lucru grav se întâmplă astăzi în procesul în care cerem rezilierea contractului cu operatorul de salubrizare, la ora 15.00, este un termen important la Tribunalul Bucureşti. Judecătorii urmează să audieze ca martor un consilier local PNL, la solicitarea avocaţilor Romprest. Da, aţi auzit bine, un ales local -care este foarte vocal când se discută despre bugetul pentru salubrizare sau despre rezilierea contractului- este chemat să susţină cauza operatorului de salubritate,” a afirmat primarul Clotilde Armand.

În acest context, primarul Sectorului 1 solicită public conducerii PNL să nu permită ca aleşii acestui partid să se implice în procesul cu firma de salubrizare: „Cer public preşedintelui PNL Sectorul 1, Sebastian Burduja, şi preşedintelui PNL Bucureşti, Ciprian Ciucu, ca aleşii PNL să nu se implice în acest proces şi să-l revoce din funcţia de consilier local pe Dan Podaru. Un ales local trebuie să vegheze la cheltuirea corectă a banilor publici, nu să devină apărătorul unei firme private, ceea ce face acest consilier este un conflict de interese uriaş”.

Primarul Clotilde Armand a mai subliniat faptul că aleşii din Consiliul Local al Sectorului 1 trebuie să susţină interesul comunităţii locale şi nu al unor companii private. „Contractul păgubos cu Romprest, semnat pe timpul lui Andrei Chiliman (PNL) şi modificat în mandatul lui Dan Tudorache (PSD), a adus locuitorilor din Sectorul 1 un prejudiciu de 200 milioane euro, potrivit DNA.

Din punct de vedere moral, PNL şi PSD trebuie să se abţină când este vorba de acest contract, să susţină interesul comunităţii locale şi nu al unei companii controlate prin off-shore-uri. Am văzut că în ultima perioadă se agită şi au intensificat campania mediatică negativă împotriva mea, în contextul discutării proiectului de buget al Sectorului 1, ” a mai precizat edilul Sectorului 1.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati