Armand: Depun plângere la Parchet împotriva preşedintelui AEP, care a patronat un haos electoral

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, candidat din partea Alianţei Dreapta Unită pentru un nou mandat, a anunţat că depune o plângere la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ) împotriva preşedintelui Autorităţii Electorale Permanente, Toni Greblă, pentru abuz în serviciu şi instigare la fals în acte oficiale, deoarece a patronat „un haos electoral”.

„Am venit aici ca să trag un semnal de alarmă şi ca să depun o plângere împotriva preşedintelui AEP, Toni Greblă, pentru abuz în serviciu, pentru modul defectuos în care au fost organizate alegerile şi pentru instigare la fals în acte oficiale. Toni Greblă a patronat un adevărat haos electoral. Pe fondul oboselii, membrii comisiilor din secţiile de votare au fost obligaţi să întocmească nişte procese verbale cu nişte falsuri grosolane (…), cheile nu se închideau, sunt nenumărate nereguli, nenumărate probleme, totul pe fondul oboselii. Oamenii au aşteptat nedormiţi 30 de ore, unii după ce au stat ore în secţiile de votare (…) pentru a număra, au stat ore pentru a aştepta ca sacii să fie preluaţi”, a spus Clotilde Armand, cu prilejul depunerii plângerii, marţi, la PÎCCJ.

Edilul Armand a mai afirmat că sistemul informatic nu funcţiona bine şi că în prezent se face presiune asupra preşedinţilor de secţii de votare să „închidă totul, chiar dacă procesele verbale nu sunt corecte”.

„Sunt o mulţime de nereguli (…). Ce se întâmplă este o pată neagră asupra democraţiei din România (…). Trebuie (…) neapărat să fie renumărate un număr destul de mare de secţii de votare, pentru că ce găsim nu corespunde (…) cu realitatea cu care s-au confruntat membrii comisiilor de votare. (…) voturile au fost plimbate, am găsit buletine deja ştampilate, am găsit un număr de nereguli (…). Aceste alegeri au fost profund viciate în modul lor de organizare”, a declarat Clotilde Armand.

Ea a punctat că nu are nicio problemă să recunoască un rezultat, dar vrea ca alegerile să fie corecte. „Dacă alegerile sunt fraudate, de ce ne ducem la vot?”, a adăugat edilul Armand.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati