Armand: Eu n-am să arăt cu degetul persoanele responsabile pentru rezultatul slabe ale partidului. Vă propun o reconciliere şi o reconstrucţie din temelie a USR

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, afirmă că USR are nevoie de ”un nou început”, arătând că este important să se conştientizeze greşelile făcute. ”Cred cu tărie că acum este momentul unui restart profund al USR. Un bun moment în care trebuie să ne privim în oglindă şi să nu ne mai minţim, să ne recunoaştem şi să ne amintim ce ne-a unit împreună pe noi toţi: ghinişti, barnişti, clotildişti, nicuşorişti”, susţine ea. Armand adaugă că nu va arăta cu degetul persoanele responsabile pentru rezultatele slabe ale partidului. ”Eu nu cred că doar noi (USR) suntem cei mai deştepţi, fiindcă trebuie să ne întoarcem mai mult ca niciodată la oamenii care au crezut şi încă cred în noi”, arată ea.

”USR punct. Şi de la capăt. Un nou început – restart. După fiecare rând de alegeri se caută vinovaţi, după fiecare scrutin există oameni mulţumiţi şi oameni nemulţumiţi. Să dai vina pe colegii tăi şi să îi înjuri public e cel mai cool lucru în prezent. Pentru moment. Fiindcă audienţa are nevoie de sânge iar partidele îşi devorează liderii în asemenea situaţii. Desigur că există şi o luptă pentru putere sau preluarea puterii interne. Şi este firesc să fie aşa. Însă eu vă propun altceva”, a afirmat, duminică, într-o postare pe Facebook, Clotilde Armand.

Ea a menţionat că a fost întrebată care este pasul următor pentru ea, pentru USR, ”pentru toţi cei care se simt abandonaţi, trădaţi, dezamăgiţi, sătui, obosiţi, furioşi, revoltaţi şi resemnaţi”.

”În primul rând cred că este important să fim sinceri cu noi, să ne recunoaştem vina acolo unde am greşit şi acolo unde s-a greşit. Doar aşa putem evolua. Apoi eu mai cred cu tărie că acum este momentul unui restart profund al USR. Un bun moment în care trebuie să ne privim în oglindă şi să nu ne mai minţim, să ne recunoaştem şi să ne amintim ce ne-a unit împreună pe noi toţi: ghinişti, barnişti, clotildişti, nicuşorişti etc. Cred că de la acest moment zero putem să repornim motoarele la turaţie maximă, de la lucrurile care ne ţin pe noi toţi împreună: cinstea, competenţa meritocraţia, transparenţa. Eu n-am să încep să arăt cu degetul persoanele care sunt responsabile pentru rezultatul slabe ale partidului. Eu vă propun (membrilor şi cetăţenilor care cred în noi) o reconciliere şi o reconstrucţie din temelie a USR. Voi lansa aici curând o platformă deschisă publicului pentru a ne răspunde toţi cetăţenii despre ce am greşit şi cum cred aceştia că putem face mai bine. Fiindcă eu nu cred că doar noi (USR) suntem cei mai deştepţi, fiindcă trebuie să ne întoarcem mai mult ca niciodată la oamenii care au crezut şi încă cred în noi”, a adăugat Armand.

Ea a precizat, în continuare, cum vede reconstrucţia internă a USR.

”Restartul USR trebuie să înceapă reconstrucţia internă de aici:

1. Democraţia în partid – componenţa Comitetului Politic, verificarea adreselor email pentru votul electronic, fără decizii abuzive ale Biroului Naţional etc.)

2. Transparenţa – banii din subvenţie, publicarea CV-urilor şi a contractelor;

3. Solidaritatea în partid pentru filialele mici;

4. Meritocraţia în partid.

5. Lista este deschisă”, a arătat Clotilde Armand.

Ea a prezentat şi un ”scurt bilanţ”, arătând că sunt 5 judeţe care au crescut cu mai mult de 10.000 de voturi: ”Bucureşti, cel mai puternic din ţară, cu o creştere de 21.420 voturi, urmat de Timiş, Braşov, Ilfov şi Cluj”.

De asemenea, sunt 4 judeţe care au avut o scădere de voturi de peste 10.000 de voturi: ”Bacău cu 36.209 voturi pierdute, Călăraşi, Vrancea şi Prahova. Sunt UAT-uri în care cu un efort enorm şi constant am reuşit să scădem PSD PNL sub majoritate”, a arătat Armand.

Ea a menţionat că, la Sectorul 1, au fost aleşi în 2020, din partea PSD-PNL: 15 consilieri (din 27), iar USR PMP: 12 consilieri, iar în 2024 PSD-PNL are 11 consilieri (din 27), ADU-REPER: 13 consilieri şi AUR: 3 consilieri

”Cred că suntem primul UAT semnificativ din România unde PSD-PNL nu mai are o majoritate şi nu va mai avea aşa uşor (la fel ca în Timişoara). În 2020, ca număr de voturi, candidatul PSD a fost aproape de candidatul USR în alianţă cu PNL. În 2024, numărul de voturi pentru candidatul USR, pe procesele verbale modificate de ei, e foarte aproape de suma ambelor partide PSD+PNL. Opoziţia a crescut semnificativ în Sectorul 1 şi vă garantez că va continua să crească. Haideţi alături să începem reconstrucţia şi să continuăm lupta pentru oraşele şi satele noastre, să continuăm procesul ireversibil al binelui în comunitate”, a conchis Armand.

sursa: news.ro

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati