Armata israeliană anunță eliminarea a șase lideri Hamas. 199 de israelieni, luați ostatici de teroriști în Gaza

0
205
Image by jorono from Pixabay

Armata israeliană a anunțat eliminarea a șase lideri Hamas. Totodată, militarii israelieni au continuat luni raidurile împotriva structurilor Hamas și Hezbollah. Loviturile asupra obiectivelor Hezbollah vin în urma tirurilor de duminică îndreptate spre Israel. În același timp, au continuat atacurile în Fâșia Gaza, unde armata israeliană pregătește o masivă ofensivă terestră, aeriană și navală. Situația umanitară în Gaza continuă să se agraveze, conform Organizației Națiunilor Unite, potrivit digi24.ro.

Totuși, după șase zile, Israelul a reluat alimentarea cu apă în sud, în încercarea de a grăbi evacuarea a peste un milion de civili, după expirarea a trei ultimatumuri. Israelul le-a cerut oamenilor din Gaza să se mute în sud, ca să nu fie victime ale atacurilor sale împotriva structurilor Hamas. Această evacuare sau strămutare se desfășoară cu mare dificultate, mai ales după ce gruparea teroristă a blocat căile de acces. Conform armatei israeliene, 500.000 de oameni s-au mutat din nord în sud.

Ministrul israelian al Apărării, Yoav Gallant a declarat, într-o conferință ținută alături de secretarul de stat american, Antony Blinken, că războiul Israelului cu Hamas va fi „unul lung”. „Va fi un război lung, prețul va fi mare, dar vom învinge – pentru Israel, pentru poporul evreu și valorile în care ambele țări  (Israel și SUA) cred”, a spus Gallant.

Oficialul israelian a mulțumit SUA pentru ajutorul acordat guvernului de la Tel Aviv, în condițiile în care două portavioane americane au fost recent desfășurate în marea Mediterană.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.