Art Safari va avea trei ediții în 2023. Primul sezon începe în 10 februarie

0
242

Evenimentul Art Safari va avea în acest an trei ediţii, au anunţat luni organizatorii într-un comunicat.

„După un 2022 cu două ediţii ample care au deschis apetitul publicului pentru artă, în 2023 organizăm 3 ediţii a câte 3 luni fiecare. Devenim un muzeu al expoziţiilor temporare de artă prestigioasă românească şi internaţională”, a declarat Ioana Ciocan, CEO Art Safari şi comisar al României la Bienala de Artă de la Veneţia, citată în comunicat.

Din 10 februarie, în Palatul Dacia-România al Muzeului Municipiului Bucureşti este prezentată o călătorie prin Europa de la vest spre est.

„Din însorita Spanie aducem mari pictori impresionişti, apoi călătorim spre Franţa, o altă ţară prietenă a României, de unde aducem artă contemporană distinsă cu marele premiu Marcel Duchamp. Destinaţia finală a călătoriei noastre: România. Sărbătorim 140 de ani de la naşterea lui Ion Theodorescu-Sion, personalitate marcantă a artei româneşti interbelice. Nu îi uităm nici pe tinerii artişti care au un cuvânt de spus: Young Blood revine, la cererea publicului, cu o nouă ediţie curatoriată desigur tot de Mihai Zgondoiu. Atenţie, acesta este doar programul primei ediţii! Aşa că vă invităm să ne treceţi pragul tot anul, pentru a vă bucura de programul complet Art Safari”, a precizat Ioana Ciocan.

În cadrul celei de-a XI-a ediţii, care se va desfăşura în perioada 10 februarie – 14 mai, sunt prezentate expoziţia retrospectivă „Ion Theodorescu Sion. O viaţă de poveste”, curator dr. Elena Olariu, „Maeştrii picturii spaniole. Secolul al XIX-lea şi apariţia Impresionismului”, curator dr. Helena Alonso, „The Memory Palace. Focus on the French art scene with the Marcel Duchamp Prize”, curator Daria de Bauvais, asistată de dr. Lisa Colin, „Young Blood 2.0. Ce este nou în artă?”, curator Mihai Zgondoiu.

În a doua parte a anului, Art Safari organizează două expoziţii de răsunet – „Love Stories”, cu lucrări din colecţia National Portrait Gallery, Londra, şi „Bags Inside Out”, o expoziţie de genţi iconice din colecţia muzeului londonez Victoria and Albert.

Programul Art Safari în perioada 10 februarie – 14 mai este de joi până duminică, între orele 12,00 – 21,00, Night Tours – în fiecare vineri şi sâmbătă 22,00 – 1,00.
Bilete pot fi achiziţionate pe https://tickets.artsafari.ro/e?lang=ro. În perioada expoziţiilor, tichetele se găsesc şi direct la intrare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.