Artificiile și petardele, un pericol. ISU avertizează: „Nu sunt sigure, pot duce la răni grave”

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă face apel la părinţi, joi seară, să nu permită copiilor să se joace cu petarde în această perioadă sau în noaptea de Anul Nou. Astfel, reprezentanții IGSU trag un semnal de alarmă: Nu alegeți să vă riscați sănătatea pentru câteva secunde de distracție. E important să conștientizați folosirea.

O joacă de copii, pe străzi, printre blocurile din sectorul 5 al Capitalei: minorii aruncă cu petarde, găsesc o cutie și își încearcă norocul. Doar că petarda nu explodează, iar cutia ia foc. Sunt imagini surprinse de o cameră de bord dintr-o mașină care s-ar fi putut face scrum dacă articolul pirotehnic exploda. Astfel de petarde și artificii nu ar trebui să se afle în mâinile minorilor, scrie Digi24.

O singură categorie este permisă de lege, și aceea pentru persoanele care au peste 16 ani: articole pirotehnice cu un grad scăzut de pericol și cu un nivel neglijabil al zgomotului.

”Vorbim de steluțe vulcani, jertbe, trebuie să urmărim pe articol să fie inscripționat în limba română. E obligatoriu să fie inscripționat F1. Doar acestea sunt în scop de divertisment.”, spune Adrian Aldea, Direcția Arme, explozibil și substanțe periculoase.

âO joacă de copii, pe străzi, printre blocurile din sectorul 5 al Capitalei: minorii aruncă cu petarde, găsesc o cutie și își încearcă norocul. Doar că petarda nu explodează, iar cutia ia foc. Sunt imagini surprinse de o cameră de bord dintr-o mașină care s-ar fi putut face scrum dacă articolul pirotehnic exploda. Astfel de petarde și artificii nu ar trebui să se afle în mâinile minorilor.

O singură categorie este permisă de lege, și aceea pentru persoanele care au peste 16 ani: articole pirotehnice cu un grad scăzut de pericol și cu un nivel neglijabil al zgomotului.

Adrian Aldea, Direcția Arme, explozibil și substanțe periculoase: Vorbim de steluțe vulcani, jertbe, trebuie să urmărim pe articol să fie inscripționat în limba română. E obligatoriu să fie inscripționat F1. Doar acestea sunt în scop de divertisment.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati