„Artificiul” la care apelează directorul unei școli din București pentru ca elevii săi să nu înceapă anul școlar în mijlocul unui șantier

0
190

Şcoala va începe şi anul acesta în plin şantier în multe oraşe. Renovările au început pe ultima sută de metri. Aproape 20 de mii de elevi vor fi nevoiți să învețe în schimburi sau la școli din apropiere. Iar elevii din 160 de unităţi de învăţământ vor merge la toaletă tot în curte, potrivit observatorrnews.ro.

În loc de clopoțel, acesta este sunetul care îi va întâmpina pe sute de elevi și profesori din întreaga țară, în prima zi de cursuri. Un exemplu – Școala Mexic din Bucureşti, unde directorul a făcut un artificiu ca să nu afecteze orarul.

La școala numărul 22 din Capitală, elevii vor începe cursurile cu Săptămâna Altfel. Iar după această primă săptămână, toți cei 350 de elevi se vor muta la etajul al doilea al acestei clădiri, cel puțin până la 1 noiembrie când autoritățile speră să finalizeze toate aceste lucrări.

Soluţia nu îi scapă pe elevi de şantier decât în prima săptămână de şcoală. După aceea vor intra în clase înconjuraţi de muncitori şi zgomote.

Iulian Fota, directorul Scolii Mexic din București„După data de 18, vom începe activitatea în două schimburi, la etajul doi, dar după acestea, vor fi doar lucrări de finisare. Muncitorii vor fi la parter, și la etajul 1.” 

Ministrul Educației spune că lucrările depind de constructor și de autoritățile locale.

Ligia Deca, ministrul Educației: „Avem si lucrări care durează o perioadă îndelungată, un an – doi. În acele cazuri, important e ca cei care contractează să se înscrie în termenele asumate.”

Anul școlar începe cu 190 de școli-șantier

190 de unități de învățământ din întreaga țară vor intra în noul an școlar în șantier. 61 doar în Capitală. Un sfert dintre ele au relocat total orele în alte clădiri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.