Artiști din București și din cinci județe, cercetați pentru înșelăciune. Ar fi obținut sume uriașe pentru concerte fictive

Mai mulți artiști din București și din cinci județe sunt cercetați într-un dosar de înșelăciune, după ce au obținut sume uriașe pentru concerte fictive, pe care au pretins că le-au anulat în timpul pandemiei.

Joi dimineață, polițiștii au efectuat 12 percheziții în judeţele Dâmboviţa, Argeş, Prahova, Constanţa, Bacău şi municipiul Bucureşti, într-un dosar de înșelăciune, care vizează mai multe persoane suspectate că au obținut indemnizaţii de la AJPIS, pe baza unor documente false, care arată că activitatea artistică a fost afectată de pandemia COVID-19.

”Din investigaţiile efectuate a reieşit că, în perioada noiembrie 2020 – iunie 2021, cu ajutorul a patru administratori ai unor societăţi comerciale, ar fi fost întocmite în fals contracte de prestări servicii.

Prejudiciul, peste 500.000 de lei

Prin intermediul acestor documente, s-ar fi atestat în fals că, în contextul pandemiei de COVID-19, ar fi fost afectată activitatea artistică, iar, astfel, ar fi fost obţinute indemnizaţii de la Agenţia Judeţeană pentru Plăţi şi Inspecţie Socială Dâmboviţa”, a transmis Poliţia Română.

Prejudiciul cauzat este estimat la peste 560.000 de lei.

Persoanele vizate sunt cercetate de polițiști pentru înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals și  fals în declaraţii, potrivit news.ro.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati