Artişti hip-hop şi meştelugari români – la cea de-a treia ediţie a Festivalului „Răcnetul Carpaţilor”

Bucureştiul, de la mahalaua interbelică la cartierul de astăzi, este tema celei de-a treia ediţii „Răcnetul Carpaţilor”, festival de muzică, tradiţie românească şi cultură urbană organizat de CMBT Events, în parteneriat cu Primăria Capitalei, prin ARCUB, în perioada 28-29 noiembrie, la Complexul Romexpo, Pavilion B2.

Combinând cultura underground cu tradiţiile româneşti, ediţia din acest an a „Răcnetului Carpaţilor” poartă subtitlul „Cart’hier 2019” şi prezintă publicului bucureştean o paralelă între oraşul de ieri şi de astăzi, prin concerte hip-hop, meşteşuguri populare, sporturi urbane şi battles de ritmuri hip-hop. Totodată, „Răcnetul Carpaţilor” marchează, în acest an, 30 de ani de la Revoluţia din 1989 printr-o expoziţie de fotografie şi o demonstraţie de graffiti cu tema „’89. 30 de ani de libertate”.

Capete de afiş ale ediţiei „Răcnetul Carpaţilor. Cart’hier 2019” sunt unii dintre cei mai reprezentativi artişti ai culturii urbane şi muzicii hip-hop: Grasu XXL, Guess Who, Cedry2k, C.I.A., Dragonu AKA 47, ALAN&KEPA, raku, Sişu Tudor, Spike, Phunk B şi BiGGiE&Karie, a precizat miercuri un comunicat al organizatorilor.

Pe parcursul celor două zile de festival, joi, 28 noiembrie şi vineri, 29 noiembrie, Hala B2 a Complexului Romexpo va găzdui, pe lângă concertele live, expoziţii de fotografie şi meşteşuguri tradiţionale, „Zona Urbană” cu demonstraţii de artă graffiti, Battle MC Showcase sporturi urbane şi o zonă tip Street Food.

Cu doar câteva zile înainte de sărbătoarea naţională de 1 decembrie, festivalul „Răcnetul Carpaţilor” celebrează identitatea românească prin prezenţa în program a meşterilor populari care vor readuce în atenţia publicului vechi meşteşuguri populare.

Intrarea la evenimentele din cadrul festivalului „Răcnetul Carpaţilor” este liberă. În cele două zile de festival, accesul în Pavilionul B2 din Complexul Romexpo se face începând cu ora 18:00.

„Răcnetul Carpaţilor” este un eveniment muzical-cultural-urban care îşi propune să aducă în faţa publicului bucureştean un concept unic în peisajul artistic contemporan.

 

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati