Artroscop de 100.000 de euro, donat Spitalului Universitar de o casă de pariuri

Un artroscop modern, în valoare de 100.000 de euro, care poate face artroscopie pentru mai multe articulaţii, a fost donat Spitalului Universitar de Urgenţă din Bucureşti de o casă de pariuri – MaxBet România.

„Este un aparat modern, care poate să facă artroscopie pentru mai multe articulaţii (…). Mulţi (…) cred că artroscopia este destinată exclusiv genunchiului, poate şi umărului. Nu, poate fi şi artroscopia şoldului, a pumnului, a gleznei (…). Noi aveam sisteme de artroscopie. Sunt cinci săli de operaţie la Ortopedie (…), în patru săli existau. În a cincea era un aparat mai vechi şi acum suntem la nivel de top”, a declarat marți Cătălin Cîrstoiu, managerul spitalului, într-o conferinţă de presă.

Secţia de Ortopedie a SUUB are 100 de paturi, iar în 2020, în pandemie, au fost internaţi aici peste 7.000 de pacienţi, dintre care o treime în regim de spitalizare continuă şi doua treimi în regim de spitalizare de zi, a precizat Cătălin Cîrstoiu.

„Dacă ne referim la anul 2023, avem peste 11.000 de spitalizări, pe un an, într-o Secţie de Ortopedie, dintre care 6.500 au fost spitalizări de zi şi 4.500 au fost spitalizări continue, iar numărul de intervenţii chirurgicale este de 3.500, adică, este o secţie care merge la o turaţie maximă. Anul acesta până în septembrie numărul din anul 2023 deja a fost depăşit (…) sunt peste 25 de intervenţii chirurgicale care se realizează, zilnic, din care cinci – şase sigur necesită utilizarea unui artroscop de ultimă generaţie”, spune managerul Spitalului Universitar.

El a precizat șu că SUUB beneficiază de o finanţare prin PNRR de 72 de milioane de euro.

Cătălin Nichifor, administratorul MaxBet România, care a donat artroscopul către SUUB, a afirmat că aparatul constituie un echipament medical performant, care deschide noi posibilităţi de tratament şi asigură o recuperare mai rapidă pentru pacienţi.

  • El a adăugat că prin această investiţie, valoarea totală a implicării companiei în dotarea SUUB ajunge la peste 1,5 milioane de euro.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati