Așa-numitele tabere de retreat-uri de yoga și regăsire personală, o afacere care prinde avânt în România

0
391
Pixabay

În urmă cu zece ani se bucurau de asemenea experiențe doar cei care călătoreau în Asia. Acum avem și noi specialiști și, în ciuda prețului deloc mic, interesul românilor este în creștere.

În satul Mărgău din Apuseni, clienții caută liniștea exterioară, dar mai ales pe cea interioară. Vin în grupuri organizate pentru retreat, wellness, yoga, meditație și dezvoltare personală. Oamenii se strâng în jurul piscinei încălzite.

Vila se închiriază integral, numai pentru aceste activități, cu 2.500 de lei pe noapte și dispune de zece locuri. Inclusiv oferta de Revelion este gândită în jurul ideii de regăsire și de stabilire a rezoluțiilor pentru noul an.

Octavian Ciurtin, proprietar vilă: „Oamenii sunt vulnerabili, vin să se deschidă aici și au nevoie de un spațiu unde să fie susținere și siguranță. Poate ne afundăm prea mult în muncă și numai căutam în interior, să rezolvăm o traumă sau o problemă, zicem lasă că trecem peste. Odată ce le rezolvi și e în echilibru, lucrurile vin spre tine așa cum trebuie”.

Cererea pentru astfel de locuri este în creștere. În satul Peștera din Brașov, trei cabane sunt potrivite și pentru astfel de experiențe: au livinguri mari cu ferestre până în podea și terase. În rest vezi natura în toată splendoarea ei.

Paul și Iulia Chirițescu, proprietarii cabanelor: „Avem planificate deja câteva terase în aer liber pentru a facilita aceste activități. Sunt foarte fain amplasate mai în josul caselor, înspre pădure ca să te poți conecta cu natura, e important să vii să te reculegi, să te liniștești, să lași telefonul în cabană puțin. Piscină, lucrăm deja la acest proiect, piscină încălzită”.

Și lângă București, un centru spa organizează retreaturi pe diferite teme: yoga, detox, frumusețe și anti-îmbătrânire sau slăbit. Aici vin și mulți străini. În funcție de retreatul ales, sejururile includ trei nopți de cazare, sesiuni de yoga, de regăsire a sinelui, sucuri de detoxifiere și în unele cazuri și tratamente spa sau masaj.

Doritorii plătesc între patru și șase mii de lei.

Adelina Mariana Roșu, nutriționist holistic: „Ei caută o deconectare de la cotidian și o reconectare la nevoile lor, care nu sunt satisfăcute în viață de zi cu zi. Nu pot avea focus pe o anumită temă, cum ar fi detoxifierea sau feminitatea, sau wellbeingul, așa că își alocă două săptămâni sau un weekend prelungit, depinde de caz, în care focusul să fie special pe acea nevoie a lor interioară”.

Prețurile pentru reatreaturile din Asia încep de la 1.600 de euro și ajung până la 2.200 de euro, fară să fie inclus biletul de avion.

sursa: stirileprotv.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.