ASF anunță „măsuri concrete pentru protejarea asiguraţilor RCA”

1
70
În contextul discuţiilor purtate de conducerea Autorităţii de Supraveghere Financiare (ASF) cu reprezentanţii transportatorilor şi cu cei ai companiilor de asigurări, soluţiile identificate pentru protejarea asiguraţilor RCA încep să se concretizeze.

Noua formulă de calcul a primei recomandate pentru categoria asiguraţilor cu risc ridicat, persoane fizice şi juridice, care deţin autovehicule de transport cu o masă maximă autorizată mai mare de 16 tone, este operaţională, fiind deja emise de către Biroul Asigurătorilor de Autovehicule din România (BAAR) mai multe oferte în acest sens.

Posibilitatea suspendării efectelor contractului RCA, certificatul de daunalitate şi monitorizarea electronică prin reţeaua de camere de supraveghere în trafic a valabilităţii RCA sunt măsuri cuprinse în Proiectul de lege care asigură transpunerea prevederilor Directivei 2021/2118/CE, care este deja înregistrat la Senatul României şi urmează să parcurgă etapele necesare în cadrul procesului legislativ.

De asemenea, efectuarea plăţii primei RCA în rate indiferent de nivelul acesteia, posibilitatea diminuării valorii primei prin introducerea franşizei plătibilă doar în caz de daună şi alte elemente care privesc reducerea efortului financiar al potenţialilor asiguraţi urmează să fie introduse ca amendamente în cadrul proiectului legislativ menţionat anterior.

ASF a demarat deja procesul de revizuire a Normei nr. 20/2017, necesar ca urmare a modificărilor ce vor fi aduse prin proiectul de lege privind transpunerea Directivei 2021/2118/CE. Termenul estimativ de elaborare este de 30 de zile după publicarea în Monitorul Oficial al României a proiectului de Lege, iar termenul de implementare a dispoziţiilor este de 30 de zile de la publicarea acesteia în Monitorul Oficial al României

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.