Asociația Elevilor din București-Ilfov: Sectorul 4 încă nu are niciun plan concret pentru acordarea burselor şcolare

Asociaţia Elevilor din Bucureşti şi Ilfov (AEBI) condamnă lipsa de interes a primăriei faţă de elevii care învaţă în sectorul 4 şi implicit face un apel către consilierii locali pentru a convoca de urgenţă o şedinţă ce are pe ordinea de zi un Proiect de Hotărâre de Consiliu Local referitor la bursele şcolare.

„Cu toate că Sectorul 4 se mândreşte cu faptul că elevii, şi implicit sistemul educaţional reprezintă o prioritate, aceştia au dat dovadă de o atitudine contrară acestor idealuri. Vineri, 18 decembrie a.c. a fost convocată şedinţa care avea pe ordinea de zi stabilirea cuantumurilor şi numărului burselor sociale, de performanţă, merit şi studiu, însă aceasta a fost amânată în ultimul moment.

Ne apropiem de încheierea primului semestru şcolar, iar Primăria Sectorului 4 nu are un plan bine definit pentru elevii care depind de acest ajutor financiar care ar trebui facilitat din banii bugetului local. În vreme ce majoritatea primăriilor au aprobat la începutul anului şcolar în şedinţe de Consiliu Local HCL-urile privitoare la burse, sectorul 4 este codaş în respectarea legii. Mai mult, apelurile telefonice şi adresele din partea reprezentanţilor elevilor au fost ignorate atunci când aceştia au încercat să afle data reconvocării şedinţei. Acest fapt denotă atât indisponibilitatea Direcţiunii de Administrare a Unităţilor de Învăţământ Preuniversitar din Sectorul 4 asupra cererii unor informaţii de interes public, cât şi dezinteresul primăriei atunci când este vorba de elevii care învaţă în acest sector.

Aducem la cunoştinţă faptul că bursele sunt imperioase pentru familiile cu o situaţie financiară instabilă, ele reprezentând un ajutor suplimentar pentru a face faţă cheltuielilor necesarului zilnic, iar perioada sărbătorilor constituie un adaos de consum ce mulţi nu şi-l pot permite. Prin neacordarea acestui sprijin reglementat prin lege, Primăria Sectorului 4 îşi încalcă nu numai datoria legală, dar şi cea morală, lăsând elevii acestui sector fără susţinere bugetară.

Pe această cale, solicităm primarului Daniel Băluţă şi aleşilor locali să îşi respecte datoria morală şi să înceteze amânarea continuă a respectării drepturilor elevilor, iniţiind astfel HCL-ul care să concretizeze situaţia burselor şcolare pe anul 2020-2021”, spune AEBI, într-un comunicat.

„Ne aflăm la finalul lunii decembrie şi Primăria Sectorului 4 nu a iniţiat nicio Hotărâre de Consiliu Local prin care să concretizeze cuantumurile şi numărul în care se vor acorda bursele şcolare. Vorbim despre o primărie care timp de 9 ani de zile nu a respectat legea şi nu a achitat bursele elevilor. Elevii nu vor ierta faptul că responsabilii din primărie vor intra în concedii, în timp ce aceştia încă îşi vor aştepta bursele. Suntem profund dezamăgiţi de acest comportament duplicitar ce a dus la o întârziere în acordarea banilor de care multe familii cu o situaţie financiară precară depind, mai ales în această perioadă”, a transmis Ana-Maria Groza, preşedinte AEBI

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati