Asociaţia Elevilor din Bucureşti şi Ilfov îi cere primarului general să nu taie fondurile pentru educație

Asociaţia Elevilor din Bucureşti şi Ilfov (AEBI), organizaţie reprezentativă a elevilor din capitală şi judeţul Ilfov, solicită urgent primarului general Gabriela Firea retragerea de pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului General proiectul prin care ar urm să fie tăiate fondurile pentru educație.

AEBI condamnă ferm tăierea fondurilor de la educaţie şi anume un procent de 21,9% (35.681.000 lei). Spre exemplu, de la învăţământul preşcolar sunt tăiate fondurile alocate pentru modernizarea şi extinderea unor grădiniţe, preşcolarii fiind nevoiţi să rămână în construcţiile vechi, majoritatea cu un risc seismic ridicat, ceea ce ne dovedeşte lipsa de interes a Primăriei Generale pentru aceştia.

Asociația spune că elevii din ciclul gimnazial sunt de altfel vizaţi de aceste tăieri de buget, acestora fiindu-le tăiate fondurile de la infrastructură, doamna Primar Gabriela Firea doreşte să înjumătăţească bugetul acordat acestora. De asemenea, fondurile pentru construirea unor after-school-uri în Sectorul 5 vor fi aduse la 1000 de lei pentru fiecare construcţie în parte, un buget cu un cuantum sfidător şi imposibil de folosit pentru construcţia acestora.

  • Modernizarea liceelor nu prezintă nici ea o prioritate pentru Primăria Municipiului Bucureşti, fiind de asemenea tăiate fonduri pentru Grupul Şcolar Nichita Stănescu, Liceul Benjamin Franklin şi Liceul Teoretic Ştefan Odobleja.

burse elevi„O tăiere a bugetului şi anularea lucrărilor de construcţie/modernizare/extindere poate doar să aducă un minus învăţământului din Bucureşti care se află într-o situaţie jenantă datorită bazei materiale învechite din Bucureşti, multe licee nefiind dotate corespunzător, astfel, parcursul elevilor în procesul de educaţie nu îşi poate atinge potenţialul maxim, dacă finanţarea educaţiei nu reprezintă o prioritate pentru Autoritatea Locală, iar elevii nu pot învăţa într-un mediu propice desfăşurării actului educativ”, spune AEBI.

Considerăm că infrastructura modernă are un rol important în actul educaţiei mai ales prin instrumentele inteligente pe care elevii le pot folosi, instrumente de tip proiectoare, table inteligente, care ar prezenta un beneficiu major pentru elevi în parcursul acestora.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati