Asociaţia Elevilor din Bucureşti şi Ilfov: Sănătatea elevilor, în pericol din cauza nerespectării normelor de igienă şcolară

Asociaţia Elevilor din Bucureşti şi Ilfov (AEBI), organizaţia reprezentativă a elevilor din Capitală şi judeţul Ilfov, solicită tuturor primarilor din municipiul Bucureşti şi judeţul Ilfov să ia măsuri de îndată pentru ocrotirea sănătăţii elevilor!

Asociaţia Elevilor din Bucureşti şi Ilfov solicită de urgenţă primarilor să acorde fonduri pentru dotarea unităţilor de învăţământ cu săpun, dezinfectant şi mijloace de uscare a mâinilor.

„Considerăm că sănătatea elevilor ar trebui să fie o prioritate pentru toate instituţiile statului, dar din contră, legislaţia privind asigurarea normelor de igienă nu este respectată de către directorii unităţilor de învăţământ, care au datoria legală să solicite primăriei acordarea fondurilor necesare. Elevii trebuie să fie în siguranţă pe tot parcursul educaţional al acestora, de aceea nici un factor nu trebuie să le pună sănătatea în pericol.

Menţionăm faptul că această obligaţie este prevăzută în art.15 din ,,Normele de igienă privind unităţile pentru ocrotirea, educarea şi instruirea copiilor şi tinerilor”, şi anume:

„(3) Se vor asigura materialele necesare igienei personale la grupurile sanitare din unitate, corespunzător numărului de copii şi tineri (hârtie igienică, săpun, substanţe dezinfectante, mijloace de uscare a mâinilor după spălare).”

De asemenea, articolul 1 prevede:

(1) În unităţile pentru ocrotirea, educarea şi instruirea copiilor şi tinerilor se vor asigura condiţiile de igienă necesare apărării, păstrării şi promovării stării de sănătate, dezvoltării fizice şi neuropsihice armonioase a acestora şi prevenirii apariţiei unor îmbolnăviri.

(2) Conducerile unităţilor sunt răspunzătoare de realizarea întocmai a acestor condiţii.

Atragem atenţia asupra faptului că fondurile pentru asigurarea normelor de igienă provin din finanţarea complementară, finanţare ce trebuie asigurată de către Unităţile administrativ-teritoriale din care provine unitatea de învăţământ”, transmite AEBI, într-un comunicat.

„În mod cert, igiena în şcoli este un aspect ignorat de prea multă vreme. Elevii trebuie să fie în siguranţă la şcoală, să le fie asigurate normele de igienă conforme unei unităţi de învăţământ, căci, având în vedere ultimele epidemii de gripă, lipsa substanţelor de tip dezinfectant şi săpun a reprezentat categoric unul dintre motivele răspândirii acestora.’- a declarat Rădulescu Nicolae-Alexandru, preşedinte AEBI

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati