Asociaţia Elevilor din Bucureşti şi judeţul Ilfov solicită activităţi de conştientizare şi prevenţie a violenţei şcolare

Asociaţia Elevilor din Bucureşti şi judeţul Ilfov solicită directorilor de unităţi de învăţământ şi Poliţiei creşterea numărului activităţilor de conştientizare şi prevenţie a violenţei şcolare.

Solicitarea vine în contextul în care miercuri un elev de la Colegiul Naţional „Ion Creangă” din Bucureşti a atacat o profesoară în timpul orei cu „un obiect tăietor-înţepător”.

„Constatăm cu stupoare că actele de violenţă şcolară devin din ce în mai frecvente şi ajung să vizeze şi conflicte profesor – elev. (…) Asociaţia Elevilor din Bucureşti şi Ilfov (AEBI) se declară şocată şi speră că organele calificate vor lua toate măsurile legale împotriva elevului agresor. De asemenea, înaintăm directorilor şi Poliţiei rugămintea de a creşte frecvenţa activităţilor de conştientizare şi prevenţie a violenţei şcolare şi vom organiza şi noi la nivelul asociaţiei şi nu numai”, se arată într-un comunicat al organizaţiei transmis, joi, Agerpres.

Asociaţia Elevilor din Bucureşti şi Ilfov consideră necesară implicarea atât la nivel personal, cât şi instituţional astfel încât cazuri precum cel petrecut miercuri să nu se mai repete.

„Violenţa şcolară nu este o glumă, este o problemă serioasă, gravă şi mult mai aproape de noi decât credem, iar fiecare dintre noi, atât la nivel personal, cât şi instituţional, trebuie să se implice, pentru a o rezolva cât mai repede, pentru a ne asigura că asemenea cazuri nu se vor mai repeta”, se afirmă în comunicat.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati