Asociaţia Ivan Patzaichin anunţă constituirea unui grup de lucru pentru revitalizarea râului Dâmboviţa

Un grup de lucru pentru revitalizarea râului Dâmboviţa a fost constituit marţi la sediul Primăriei Municipiului Bucureşti, potrivit agenției de presă Agerpres.

Grupul de lucru va coordona realizarea unui „proiect coerent de revitalizare” a râului Dâmboviţa, care să întrunească sprijinul tuturor părţilor interesate, informează Asociaţia Ivan Patzaichin – Mila 23, prin intermediul unui comunicat.

Întâlnirea de constituire a grupului a fost organizată de Instituţia Prefectului Bucureşti, Ordinul Arhitecţilor din România – Filiala Bucureşti, Asociaţia Ivan Patzaichin – Mila 23, în colaborare cu Primăria Municipiului Bucureşti.

„Amenajarea Dâmboviţei este un obiectiv îndelung aşteptat de bucureşteni, care poate redefini felul în care râul să reprezinte un conector în oraş, un element identitar al Bucureştiului, o axă de dezvoltare şi un generator de noi proiecte şi spaţii publice. Grupul de lucru îşi propune să ajute la construirea unei viziuni pentru revitalizarea râului şi a unei strategii integrate, prin care viziunea să fie implementată cu succes. Conştienţi de amploarea şi complexitatea demersului, iniţiatorii propun implicarea entităţilor cu atribuţii în acest domeniu, a celor ce sunt poziţionate în apropierea apei şi a altora interesate, precum şi stabilirea unui dialog constant între acestea, completat cu consultări ale publicului”, transmite asociaţia.

În grupul de lucru vor fi invitaţi să participe reprezentaţi ai unităţilor administrativ teritoriale de pe teritoriul Capitalei şi din judeţul Ilfov prin care trece Dâmboviţa, precum şi ai serviciilor de utilităţi (Apele Române, Metrorex, ApaNova, servicii de transport etc), dar şi specialişti (arhitecţi, urbanişti) sau entităţi amplasate în apropierea Dâmboviţei.

La întâlnirea de marţi au participat prefectul judeţului Ilfov, Simona Neculae, subprefectul Capitalei, Richard Budai, directorul Executiv al Direcţiei Urbanism din cadrul PMB, Matei Damian, preşedintele OAR Bucureşti, Emil Ivănescu, reprezentanţi ai Asociaţiei Ivan Patzaichin – Mila 23, ai Primăriei Sector 5, Primăriei Sector 6, Metrorex, Apa Nova.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati