Asociația Metrou Ușor: Pasarelele în centrul orașului sunt o greșeală

Asociația Metrou Ușor susține că pasarelele în centrul orașului sunt o greșeală, și orice planuri de acest fel trebuie oprite după ce în spațiul public au apărut informații referitoare la planurile Primăriei Sectorului 4 de a construi o pasarelă la intersecția Tineretului cu Gh. Șincai.

În zonele centrale, precum și în cele cu un trafic pietonal intens, pasajele denivelate pentru pietoni sunt o greșeală urbanistică. Acestea împiedică mobilitatea pietonilor, în timp ce încurajează traficul auto personal, fiind o mentalitate falimentară eradicată de mult timp din țările civilizate. Dacă #PS4 a identificat probleme în siguranța pietonilor în trafic, atunci problema este, în mod evident, traficul, și nu „victima” (pietonii).

Propunem primăriei să își asume soluțiile corecte în această situație și să aplice reguli de CALMARE, nu de ÎNCURAJARE a traficului auto. Soluțiile de calmare sunt monitorizarea atentă a traficului și aplicarea de amenzi celor care nu respectă semnele rutiere. 

  • Dacă PS4 a identificat probleme în fluența traficului, atunci să își asume măsurile care funcționează cu adevărat, și anume prioritizarea transportului public și încurajarea folosirii acestuia, pentru a elibera traficul. Mai mult, o ipotetică eliminare a trecerilor de pietoni din intersecția #Tineretului nu fluidizează în niciun fel traficul, întrucât semaforizarea rămâne neschimbată. Așadar, ne întrebăm cum a calculat PS4 beneficiile acestui proiect și ce studii de impact și de trafic demonstrează utilitatea proiectului.

 

  • În oricare situație, PS4 are la îndemână soluții eficiente și dovedite. O pasarelă NU este una dintre ele, ci este o greșeală urbanistică ce distruge peisajul urban, încurcă pietonii și dă o falsă impresie de „drum liber” pentru automobiliști, ceea ce nu va conduce decât la și mai multe incidente în #trafic.

Solicităm Primăriei Sectorului 4 să renunțe imediat și definitiv la orice planuri de a construi pasarele pietonale în oraș, fiind niște măsuri incompetente, aflate în contradicție cu politicile europene ce pun pietonii pe primul loc”, a scris AMU, pe Facebook.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati