Asociația Parcul Văcărești și ALPAB, acțiune de plantare pe malul Dâmboviței. Unde se pot înscrie doritorii!

Asociația Parcul Natural Văcărești și Administrația Lacuri, Parcuri și Agrement București continuă, sâmbătă, plantările de arbori, arbuști și flori de câmp pe malul Dâmboviței.

Acțiunea se va desfășura între orele 10:30-13:30 și va avea loc pe malul Dâmboviței, paralel cu Parcul Natural Văcărești, de la Pod Mihai Bravu la Șoseaua Vitan-Bârzești.

”Ne întâlnim pe pajiștea experimentală de vizavi de complexul Asmita Gardens, lângă râul emblematic al Bucureștiului (Splaiul Unirii 168).

  • De ce să ni te alături? Contribui activ la protejarea mediului și la înfrumusețarea orașului; petreci câteva ore în aer liber, alături de oameni cu valori similare și dragoste pentru natură; faci parte dintr-o comunitate dedicată unui București mai verde”, se arată în postare.

Cei interesați sunt invitați să confirme participarea, astfel încât să fie asigurate uneltele necesare.

Organizatorii nu recomandă participarea copiilor, deoarece acțiunea are loc pe malul Dâmboviței, dincolo de gardul de protecție, lângă o arteră intens circulată de automobile.

Ranger Urban, program de voluntariat al Asociației Parcul Natural Văcărești

Pe 14 martie, de Ziua internațională a râurilor, Asociația Parcul Natural Văcărești, cu sprijinul ALPAB și în parteneriat cu Nod Makerspace, a dat startul primei acțiuni de plantare și igienizare din această primăvară, pe malul Dâmboviței.

  • ”Împreună cu rangerii urbani, am însămânțat zonele de jardinieră, am plantat arbuști și am curățat de gunoaie zonele verzi din proximitatea Parcului Natural Văcărești. Am plantat arbuști (liliac, lemn câinesc și soc de la Garden Center Grup) și flori adunate de Fulop Tihamer și de colegii lui din pajiști sălbatice din România. Râul Dâmbovița alimentează cu ape și povești nu doar istoria orașului nostru, ci și natura și spațiile verzi care s-au dezvoltat de-a lungul său: Parcul Văcărești, Tineretului, Izvor, Cișmigiu, Grădina Botanică, Politehnica, Lacul Morii, Lunca Dâmboviței. Sute de hectare de spații verzi care au nevoie de implicarea comunităților pentru a fi mai bine”, a transmis asociația, pe 17 martie.

Ranger Urban este un program de voluntariat al Asociației Parcul Natural Văcărești prin care iubitorii de natură sunt implicați în activități de conservare, cunoaștere și informare. Un ranger urban ia parte la ateliere introductive, învață să identifice specii de interes și să acționeze cu respect față de mediu, are ocazia să lucreze în teren și contribuie direct la protejarea naturii din București.

Cei care doresc să devină Ranger Urban pot completa următorul formular!

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati